Leren

Jeugd

Onderwijsshop voor onderwijs en kinderopvang

Het educatief programma voor kinderopvang en basisonderwijs stimuleert de lees-/taalontwikkeling, de informatievaardigheden en draagt bij aan de culturele vorming.

Een instellingsabonnement maakt het mogelijk om als instelling bestellingen te plaatsen in de onderwijsshop. In onze onderwijsshop kun je projecten, vertelplaten en (thema)collecties reserveren voor alle leeftijdsgroepen, van de babygroep tot en met groep 8 van de basisschool. Ook kun je afspraken maken voor onze educatieve activiteiten, op jouw school of bij de bblthk: groepsbezoeken, workshops, de Kinderboekenweek, de Nationale voorleesdagen en andere activiteiten.

Meer informatie

Naschoolse cultuureducatie met Eigenwijzer

Heb je op school de eerste danspassen gezet en sta je te springen om meer? Of voelde jij je tijdens drama als een vis in het water? Bij de EIGENWIJZER kun je verder!

Beginnende kunstenaars die de smaak te pakken hebben kunnen nu naschool doorgaan - voor wanneer je nog lang niet klaar bent met het ontdekken, groeien en laten zien van jouw talent! 

De EIGENWIJZER is een initiatief dat is ontstaan in het Cultuuractieplan Cultuur Verbindt 2021 - 2024 van de Gemeente Wageningen. Het doel is het realiseren en stimuleren van een breed en kwalitatief aanbod kunst- en cultuureducatie voor alle kinderen in de stad.

Kijk hier of jouw school of BSO al meedoet

BoekStart voor baby's

Je bent nooit te jong om te leren. Bij de bblthk trap je je ontwikkeling af met de BoekStart voor baby's. Regelmatig vind je ook BoekStart bijeenkomsten om samen met je baby kennis te maken met woord en klank.

Over BoekStart

VoorleesExpress

Wil je als andertalig gezin je kind een sprong vooruit geven? Maak dan eens kennis met de VoorleesExpress.

Over de VoorleesExpress

Uitgelicht

Volwassenen

Cursussen; in de bblthk én online

De bblthk biedt allerlei cursussen aan op het gebied van digitale vaardigheden. Fris je kennis op of leer wat nieuws!

Bekijk het fysieke cursusaanbod

Wil je liever online leren? Met je abonnement heb je toegang tot veel interessante online cursussen op de leerplatformen Soofos en Goodhabitz. 

Bekijk het online aanbod

Digitaalhuis

Voor iedereen in Wageningen die taal- of rekenvragen heeft, of ondersteuning zoekt bij het aanleren van digitale vaardigheden.

Meer weten? Stel jouw vraag op het spreekuur:

  • elke dinsdag van 18.00 uur tot 19.30 uur
  • elke donderdag van 15.30 tot 17.00 uur

In de bblthk, op de eerste verdieping.

Naar het Digitaalhuis

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig.Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.
Je hoeft geen lid te zijn.

Over het IDO

Nederlands leren

De bblthk kan je helpen bij het leren van Nederlandse taal. Zo kunnen deelnemers aan een cursus inburgering en cursisten Nederlands 1 jaar gratis lid worden met het abonnement NL Kompas, is er een speciale 'NL Kompas' collectie en is er een oefen-pc beschikbaar met daarop websites gericht op Nederlands leren en inburgering.

Lees meer