E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Over de online Bibliotheek

Tijdschriften & kranten

De bibliotheek heeft een aantrekkelijke collectie tijdschriften en kranten. De nieuwste nummers lees je in de bieb.

Onze kranten

Onze tijdschriften

Lees je je tijdschriften liever digitaal? Daarvoor is de Tijdschriftenbieb.

Over de Tijdschriftenbieb

Digitale bronnen

We hebben een flink aantal digitale bronnen. Digitale bronnen zijn databanken, catalogi en websites. Deze kun je in de bibliotheek of thuis bekijken.

Naar de digitale bronnen

Wetenschappelijke boeken

Leen boeken van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld met WorldCat Discovery.

Hoe werkt het?

Podcasts

Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten wat interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.

Luisteren maar

Gastlenen

Gastlenen betekent simpelweg: met je eigen abonnement als gast bij een andere bibliotheek lenen. Gastlenen is handig voor bibliotheekleden die niet in hun woonplaats werken of studeren. Met gastlenen kun je in een andere plaats makkelijk materialen lenen.

Lees meer

Verzoek tot aanschaf

Hebben wij niet wat je zoekt, dan kun je kijken bij andere bibliotheken. Maar je kunt ook een verzoek tot aanschaf doen.Via onderstaande knop kom je terecht bij het formulier verzoek tot aanschaf. Deze kun je invullen. 

Verzoek tot aanschaf

Internationale collectie

De bibliotheken hebben een dashboard gelanceerd waarin al het anderstalige materiaal in Nederlandse bibliotheekcollecties en dat van de online Bibliotheek is opgenomen.

Bekijk de collectie

  • Hulp nodig?