Wat is de VoorleesExpress?

De VoorleesExpress is een project waarbij vrijwillige voorlezers voor 20 weken worden gekoppeld aan een gezin met jonge kinderen. Wekelijks wordt er thuis voorgelezen bij kinderen van 2 tot en met 8 jaar en ouders worden daarbij betrokken, zodat zij na een half jaar het voorleesritueel zelf kunnen overnemen. Kinderen die veel worden voorgelezen leren meer nieuwe woorden en woordenschat is een voorwaarde om een goede lezer te worden

Hoe het allemaal begon...

De VoorleesExpress vertrok voor het eerst in Utrecht in 2006. Daarna is hij in een sneltreinvaart door heel Nederland gegaan en sinds september 2015 is de Voorleesexpress ook in Wageningen. De bblthk is de motor en werkt samen met diverse organisaties in de stad.

Laaggeletterdheid

Laaggeletterdheid is een groeiend probleem in Nederland. Veel praten met kinderen en veel (voor)lezen heeft grote invloed op de taalontwikkeling bij kinderen. Ouders kunnen daar een grote bijdrage aan leveren door te zorgen voor goede boeken en veel voor te lezen. Leesplezier is het beste wapen tegen laaggeletterdheid.

Meer informatie

Wil je meer weten over de VoorleesExpress en/of wil jij jezelf misschien als vrijwilliger aanmelden voor dit project? Kijk dan op VoorleesExpress Wageningen of neem contact op met Liesbeth van Brink via wageningen@voorleesexpress.nl of 0646721004.