Cultuureducatie: EIGENWIJZER

Heb je op school de eerste danspassen gezet en sta je te springen om meer? Of voelde jij je tijdens drama als een vis in het water? Bij de EIGENWIJZER kan je verder!

Beginnende kunstenaars die de smaak te pakken hebben kunnen nu na school doorgaan - voor wanneer je nog lang niet klaar bent met met het ontdekken, groeien en laten zien van jouw talent! Kijk hieronder of jouw school of BSO al meedoet!

Speel in je eigen Theaterstuk

Kom samen met theaterdocent en regisseur Rienk Munneke in 6 sessies kennis maken met theater. Leer je eigen fantasiewereld kennen en leer om deze te delen met de mensen om je heen.

Van 18 januari tot en met 22 februari werkt theaterdocent Rienk Munneke elke woensdagmiddag van 14.30 – 15.30 uur met enthousiaste kinderen van groep 6, 7 en 8 aan een theaterpresentatie bij BSO het Melkhuisje.

De Eigenwijzer is naast een cultureel ook een sociaal initiatief, omdat de bblthk en de Gemeente Wageningen het belangrijk vinden dat alle Wageningse kinderen kunnen meedoen, is deelname aan de workshops gesubsidieerd. Deze subsidie is relatief aan het inkomen van de verzorgers van het deelnemende kind. We vragen u in goed vertrouwen om het ticket te kiezen dat het beste bij u past.Let op: het is niet mogelijk om losse sessies af te nemen.

Schrijf je in

Voor alle kinderen in Wageningen

Het afgelopen jaar heeft het vosje van de EIGENWIJZER op scholen en BSO's in Wageningen de boel flink op stelten gezet. Na schooltijd kon je hier indrukwekkende circustechnieken leren van Circus de Utrechtseheuvelrug, je kon ontroerende en grappige theaterstukken spelen bij Bransz, swingende nummers leren op de ukelele met Muziekschool Oost of mooie verhalen dansen met Suzanna Wind van Danszus.

Ook volgend jaar zit het vosje weer vol streken, en duiken er overal in de stad workshops op waar jij jouw talent nog verder kan ontdekken, ontwikkelen en laten zien! Samen met scholen en BSO's kiezen we een passend onderwerp voor de workshops: dans, zang, acteren, schilderen, schrijven of misschien wel filmmaken. Alles kan bij de EIGENWIJZER!

Het vosje nodigt dan een docent uit die de workshops perfect vormgeeft. Zijn de workshops op jouw school niet echt je ding? Geen probleem! Je bent hartstikke welkom om aan de sluiten bij een andere school of BSO. Zo helpt het vosje iedereen om hun eigen weg te vinden.

Meer informatie

Wil je meer weten over de EIGENWIJZER of wil jouw school/BSO meer doen met naschoolse cultuureducatie? Neem dan contact op met de Coördinator Naschoolse Cultuureducatie via eigenwijzer@bblthk.nl

Over Eigenwijzer

Dit initiatief is ontstaan uit het Cultuuractieplan Cultuur Verbindt 2021-2024 van de Gemeente Wageningen. Het doel is het realiseren en stimuleren van een breed en kwalitatief aanbod kunst- en cultuureducatie voor alle kinderen uit de stad.