Cultuureducatie: EIGENWIJZER

Heb je op school de eerste danspassen gezet en sta je te springen om meer? Of voelde jij je tijdens drama als een vis in het water? Bij de EIGENWIJZER kan je verder!

Beginnende kunstenaars die de smaak te pakken hebben kunnen nu na school doorgaan - voor wanneer je nog lang niet klaar bent met met het ontdekken, groeien en laten zien van jouw talent! Kijk hieronder of jouw school of BSO al meedoet!

Theater! Workshop

Vond je Robin Hood de musical leuk? Doe dan mee aan de Theater! Workshop, gegeven door theaterdocent Wendy Appeldoorn.

Heb je door de voorbereidende theaterles op school en je bezoek aan de Junushoff zin gekregen om meer te leren over toneelspelen?
Doe dan mee met de minicursus Spannend Theaterspel. We verzinnen samen op de spelvloer rollen, plekken en gebeurtenissen en maken spannende scenes.


Aansluitend op de laatste les geven we een presentatie van de beste scenes voor familie en vrienden. Zit je op een Wageningse basisschool in groep 5, 6 of 7? Doe dan mee!


De Theaterworkshop is op donderdagmiddagen bij de Kardinaal Alfrink-School in de Tarthorst. Van 14.15 tot 15.15 uur op 23 en 30 maart, 6, 13 en 20 aprilBij voldoende aanmeldingen starten we een tweede groep (groep B).

Let op: het is niet mogelijk om losse sessies af te nemen.

Inschrijven

Kom verhalen maken bij de Schrijfclub

De Zwaneridder Schrijfclub is een club van kinderen die van verhalen houden. Verhalen zijn overal: in boeken en films, maar ook op straat, in het bos, hoog in de lucht, en misschien wel in jouw hoofd. Maar hoe krijg je ze op papier? Schrijven is makkelijker en leuker als je het samen doet!

We fantaseren en improviseren er op los, zodat we snel op avontuur kunnen gaan. Elke week schrijf je iets nieuws. Soms maak je een verhaal met de hele groep, soms met iemand samen, soms alleen. Er is genoeg tijd om te schrijven en om naar elkaars verhalen te luisteren. Sommige verhalen zijn waargebeurd, andere helemaal verzonnen. En soms maak je een stripverhaal, een gedicht, of iets anders. Je krijgt geen huiswerk, maar als je het leuk vindt kun je natuurlijk thuis verder schrijven.

Ben je tussen de 9 en 11 jaar? Doe dan mee met de Zwaneridder Schrijfclub!

De Schrijfclub is op 30 maart, 6, 13 en 20 april, 11 en 25 mei van 15.15 tot 16.15 uur, in de Zwaneridder. Leerlingen van alle scholen kunnen meedoen.

Let op: het is niet mogelijk om losse sessies af te nemen.

Inschrijven

Speel in je eigen Theaterstuk

Kom samen met theaterdocent en regisseur Rienk Munneke in 6 sessies kennis maken met theater. Leer je eigen fantasiewereld kennen en leer om deze te delen met de mensen om je heen.

Van 18 januari tot en met 22 februari werkt theaterdocent Rienk Munneke elke woensdagmiddag van 14.30 – 15.30 uur met enthousiaste kinderen van groep 6, 7 en 8 aan een theaterpresentatie bij BSO het Melkhuisje.De Eigenwijzer is naast een cultureel ook een sociaal initiatief, omdat de bblthk en de Gemeente Wageningen het belangrijk vinden dat alle Wageningse kinderen kunnen meedoen, is deelname aan de workshops gesubsidieerd. Deze subsidie is relatief aan het inkomen van de verzorgers van het deelnemende kind. We vragen u in goed vertrouwen om het ticket te kiezen dat het beste bij u past.

Let op: het is niet mogelijk om losse sessies af te nemen.

Deze activiteit is volgeboekt.

Voor alle kinderen in Wageningen

Het afgelopen jaar heeft het vosje van de EIGENWIJZER op scholen en BSO's in Wageningen de boel flink op stelten gezet. Na schooltijd kon je hier indrukwekkende circustechnieken leren van Circus de Utrechtseheuvelrug, je kon ontroerende en grappige theaterstukken spelen bij Bransz, swingende nummers leren op de ukelele met Muziekschool Oost of mooie verhalen dansen met Suzanna Wind van Danszus.

Ook volgend jaar zit het vosje weer vol streken, en duiken er overal in de stad workshops op waar jij jouw talent nog verder kan ontdekken, ontwikkelen en laten zien! Samen met scholen en BSO's kiezen we een passend onderwerp voor de workshops: dans, zang, acteren, schilderen, schrijven of misschien wel filmmaken. Alles kan bij de EIGENWIJZER!

Het vosje nodigt dan een docent uit die de workshops perfect vormgeeft. Zijn de workshops op jouw school niet echt je ding? Geen probleem! Je bent hartstikke welkom om aan de sluiten bij een andere school of BSO. Zo helpt het vosje iedereen om hun eigen weg te vinden.

Meer informatie

Wil je meer weten over de EIGENWIJZER of wil jouw school/BSO meer doen met naschoolse cultuureducatie? Neem dan contact op met de Coördinator Naschoolse Cultuureducatie via eigenwijzer@bblthk.nl

Over Eigenwijzer

Dit initiatief is ontstaan uit het Cultuuractieplan Cultuur Verbindt 2021-2024 van de Gemeente Wageningen. Het doel is het realiseren en stimuleren van een breed en kwalitatief aanbod kunst- en cultuureducatie voor alle kinderen uit de stad.