Cultuureducatie: EIGENWIJZER

Heb je op school de eerste danspassen gezet en sta je te springen om meer? Of voelde jij je tijdens drama als een vis in het water? Bij de EIGENWIJZER kan je verder!

Wil jij je talent ontwikkelen?

Eigenwijzer biedt vouchers aan jonge inwoners van de stad. De voucher is bedoeld voor talentontwikkeling en ontplooiing van initiatieven.

Dit is een manier om namens de gemeente jongeren te stimuleren in hun buitenschoolse educatie op het gebied van cultuur. Tegelijkertijd wordt het lokale netwerk verstevigd door hen te koppelen aan lokale voorbeeldpersonen en initiatieven. Kom je in aanmerking?

Leer meer over de voucher

Vind jij het leuk om te lezen?

Voor kinderen en jongeren die lezen als hobby hebben en daardoor contact willen met andere jonge lezers, start Eigenwijzer in 2024 met leesclubs. We gaan praten over boeken die we mooi vinden en elkaar (lees)tips geven. Er is bovendien een docent bij die leuke opdrachten bedenkt waardoor je leert jouw tips aan de buitenwereld te laten zien. Geïnteresseerd? Laat het ons weten via onderstaande knop, dan sturen we je een mail als de eerste leesclub start.

Lezen is mijn hobby!

Actuele programma

Ontwikkel je talent als reporter

Welkom! Dit is het Eigenwijzer-nieuwsteam...

Met een coach gaan we een aantal keer per jaar op pad om te filmen, bij belangrijke gebeurtenissen in de stad. Als je meedoet mag je de burgemeester ontmoeten, of sinterklaas, of achter de schermen kijken bij een cool graffiti festival.We gebruiken dezelfde spullen als mensen die echt werken bij films en televisie. Bovendien leer je beter presenteren, editen, en teksten schrijven!

Wil je meedoen met het Eigenwijzer-nieuwsteam? Geef je dan op voor het nieuwsteam via onderstaande knop. We nemen dan contact met je op zodra er datums bekend zijn waarop het nieuwsteam de straat op gaat!

Aanmelden

Binnenkort meer activiteiten

We zijn druk bezig met het voorbereiden van allerlei leuke en leerzame culturele activiteiten. Houd de website in de gaten voor het najaarsaanbod!

Voor alle kinderen in Wageningen

Het afgelopen jaar heeft het vosje van de EIGENWIJZER op scholen en BSO's in Wageningen de boel flink op stelten gezet. Na schooltijd kon je hier indrukwekkende circustechnieken leren van Circus de Utrechtseheuvelrug, je kon ontroerende en grappige theaterstukken spelen bij Bransz, swingende nummers leren op de ukelele met Muziekschool Oost of mooie verhalen dansen met Suzanna Wind van Danszus.

Ook volgend jaar zit het vosje weer vol streken, en duiken er overal in de stad workshops op waar jij jouw talent nog verder kan ontdekken, ontwikkelen en laten zien! Samen met scholen en BSO's kiezen we een passend onderwerp voor de workshops: dans, zang, acteren, schilderen, schrijven of misschien wel filmmaken. Alles kan bij de EIGENWIJZER!

Het vosje nodigt dan een docent uit die de workshops perfect vormgeeft. Zijn de workshops op jouw school niet echt je ding? Geen probleem! Je bent hartstikke welkom om aan de sluiten bij een andere school of BSO. Zo helpt het vosje iedereen om hun eigen weg te vinden.

Meer informatie

Wil je meer weten over de EIGENWIJZER of wil jouw school/BSO meer doen met naschoolse cultuureducatie? Neem dan contact op met de Co├Ârdinator Naschoolse Cultuureducatie via eigenwijzer@bblthk.nl

Over Eigenwijzer

Dit initiatief is ontstaan uit het Cultuuractieplan Cultuur Verbindt 2021-2024 van de Gemeente Wageningen. Het doel is het realiseren en stimuleren van een breed en kwalitatief aanbod kunst- en cultuureducatie voor alle kinderen uit de stad.