Onderwijs en kinderopvang

Naar leren voor de jeugd

Activiteiten en producten voor onderwijs en kinderopvang

Een instellingsabonnement maakt het mogelijk om als instelling bestellingen te plaatsen in de onderwijsshop. In onze onderwijsshop kun je projecten, vertelplaten en (thema)collecties reserveren voor alle leeftijdsgroepen, van de babygroep tot en met groep 8 van de basisschool. Ook kun je afspraken maken voor onze educatieve activiteiten, op jouw school of bij de bblthk: groepsbezoeken, workshops, de Kinderboekenweek, de Nationale voorleesdagen en andere activiteiten.

Naar de Onderwijsshop

Het educatief programma

Het educatief programma voor kinderopvang en basisonderwijs stimuleert de lees-/taalontwikkeling, de informatievaardigheden en draagt bij aan de culturele vorming.

De onderdelen van het educatief programma worden ontwikkeld door een samenwerkingsverband van een groot aantal bibliotheekorganisaties.

Mis je een product of een activiteit, is het niet meer beschikbaar, of heb je suggesties? Neem dan gerust contact met ons op.

Contactgegevens

De bblthk op school

Op een basisschool hoort een actuele boekencollectie die kinderen prikkelt om te lezen. Voor leerkrachten is het bijna onmogelijk om het aanbod van jeugdliteratuur te volgen, maar voor de bibliotheek is dat dagelijks werk.

Als je op school kinderen meer, beter en met plezier willen laten lezen, kan de bblthk je  ondersteunen met:

  • advies over een passende actuele jeugdcollectie
  • advies over aantrekkelijke presentatie
  • advies over gebruik van de schoolbibliotheek
  • advies over beheer van de schoolbibliotheekcollectie

Neem hiervoor contact met ons op.

Contactgegevens

Advies en ondersteuning

Wil je een vrijblijvend gesprek met onze specialist educatie en mediawijsheid? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de invulling van een studiedag of ouderavond? De specialist educatie kan een bijdrage leveren of idee├źn aandragen voor een programma met betrekking jeugdliteratuur, leesbevordering, taalontwikkeling, digitale media en mediawijsheid.

Onze specialist

Barbara Sterk
E-mail: b.sterk@bblthk.nl