de bblthk

 • Het MeeMaakPodium zoekt jóu!

  Het MeeMaakPodium is een podium van en voor alle (ja, echt alle!) Wageningers. Het is dé plek waar je daadwerkelijk iets kunt doen met de ideeën die je in je hoofd hebt. Of je nu veel weet van een bepaald onderwerp en deze kennis wilt delen, graag verhalen vertelt, een creatieve maker bent (denk aan: beeldende kunst, dans, muziek, theater) of een ander talent hebt dat je een podium wilt geven.

  Kom MeeDoen!

Nieuws uit de bblthk

 • Zomerleentermijn 1 juli t/m 14 augustus

  Heb je een lange vakantie in het vooruitzicht? Van 1 juli t/m 14 augustus is de leentermijn voor alle leners 6 weken.

  30 juni 2022

  Bekijk details van Zomerleentermijn 1 juli t/m 14 augustus

 • Winnaar Prijs van de Jonge Jury bekend

  De winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2022 is bekend! ‘Gegijzeld’ van 3PAK-auteur Chinouk Thijssen heeft gewonnen! Duizenden jongeren tussen de 12 en 16 jaar stemden voorafgaand op hun favoriete jeugdboek....

  22 juni 2022

  Bekijk details van Winnaar Prijs van de Jonge Jury bekend

 • Fotochallenge: ZOEK DE MINIBIEB!

  ZinZin daagt alle Wageningers uit met een nieuwe fotochallenge: ZOEK DE MINIBIEB! Sinds een paar jaar verschijnen steeds meer kastjes op straat met gratis boeken. Iedereen kent er wel een paar, maar niemand...

  22 juni 2022

  Bekijk details van Fotochallenge: ZOEK DE MINIBIEB!

Bekijk al het nieuws

Lees-, kijk en luistertips

Heb je geen idee voor welk volgende avontuur je moet kiezen? We hebben wat voor je bedacht!

Online verder lezen

Kun je niet naar buiten? Haal de wereld dan naar binnen! Met e-books, luisterboeken en de tijdschriftenapp van de Online Bibliotheek heb je een wereld van verhalen binnen handbereik.

Gratis online cursussen

Leden van de bblthk kunnen online cursussen volgen. Met online cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis en op elk moment.

Stadsdichter Wageningen

Wageningen heeft een eigen stadsdichter. Zij of hij wordt sinds 2012 benoemd, steeds voor drie jaar. De huidige stadsdichter is Ellen van der Kolk.

Foto: Catalijn Adelmund

Waar vind je ons?

De bblthk vind je aan het uiteinde van het winkelcentrum van Wageningen, op de Stationsstraat 2. Heb je een vraag? Vanaf 12:00 uur zijn er bibliotheekmedewerkers aanwezig voor vragen, advies en lid worden. Je kunt ons uiteraard ook bellen of e-mailen.