de bblthk

Nieuws uit de bblthk

 • Dashboard anderstalige collectie

  De bibliotheken hebben een dashboard gelanceerd waarin al het anderstalige materiaal in Nederlandse bibliotheekcollecties en dat van de online Bibliotheek is opgenomen. Het dashboard wordt gepubliceerd...

  14 maart 2023

 • Spreekuren Informatiepunt Digitale Overheid

  Vanaf maart heeft het Informatiepunt Digitale Overheid in de bblthk twee spreekuren. De spreekuren vinden plaats op dinsdag van 14.00 tot 16.00 en op donderdag van 14.00 tot 16.00.

  9 maart 2023

 • Technische werkzaamheden in de bblthk

  Vanaf vandaag (9 maart) t/m dinsdag 14 maart wordt de podiumtechniek van de bblthk vernieuwd. Hierdoor zal het bij momenten wat minder stil zijn dan u gewend bent. Onze excuses voor eventuele overlast.

  9 maart 2023

Bekijk al het nieuws

Binnenkort in de bblthk

MeeMaakPodium

Het MeeMaakPodium is een podium van en voor alle (ja, echt alle!) Wageningers. Het is dé plek waar je daadwerkelijk iets kunt doen met de ideeën die je in je hoofd hebt. Of je nu veel weet van een bepaald onderwerp en deze kennis wilt delen, graag verhalen vertelt, een creatieve maker bent (denk aan: beeldende kunst, dans, muziek, theater) of een ander talent hebt dat je een podium wilt geven.

Ontdek het MeeMaakPodium

Cultuurontwikkelaars

Cultuurontwikkelaars Didi en Ron zijn in 2022 gestart met een ludiek en toch serieus spreekuur voor iedereen die een cultureel evenement wil organiseren en daar hulp bij kan gebruiken. Elke woensdag van 10 tot 12 uur is het cultuurloket geopend aan het raam dat opent aan de Bergstraat nummer π. Een perfecte plek voor informele maar inhoudelijke vragen, waar vrijuit kan worden gesproken met eenieder die dat wenst.

Over de cultuurontwikkelaars

Stadsdichter

Wageningen heeft een eigen stadsdichter. Zij of hij wordt sinds 2012 benoemd, steeds voor drie jaar. De huidige stadsdichter is Ellen van der Kolk.

Foto: Catalijn Adelmund

Lees Ellens werk

Digitaalhuis Wageningen

Voor iedereen in Wageningen die taal- of rekenvragen heeft, of ondersteuning zoekt bij het aanleren van digitale vaardigheden. Meer weten? Stel jouw vraag op het spreekuur! 

Naar het Digitaalhuis

Stadslab

Met Stadslab streven we naar data-smart inwoners. Dit betekent dat inwoners van Wageningen zich bewust zijn van wat er kan met data (gegevens) en hoe ze deze zelf kunnen gebruiken. Er is veel informatie beschikbaar over je omgeving. Maar hoe krijg je als inwoner toegang tot deze informatie? Stadslab wil alle Wageningers de mogelijkheid geven om zelf betrouwbare en zinvolle informatie te verzamelen én gebruiken over onderwerpen die belangrijk zijn voor hun leefomgeving.

Naar stadslabwageningen.nl