BoekStart voor baby's

Naar leren voor de jeugd

Waarom BoekStart?

Samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, praten, zingen, enzovoort, het stimuleert de taalontwikkeling van de allerjongsten én het contact van ouder en kind. Daar hebben ze heel hun leven plezier en voordeel van. Een speerpunt van de bblthk.

Hoe werkt het?

Wanneer hun baby drie maanden is, ontvangen ouders een brief van de gemeente Wageningen, waarin ze uitgenodigd worden om in de bblthk een gratis BoekStart-koffertje te halen en hun kind gratis als lid in te schrijven. In het koffertje zitten o.a. een babyboekje en een cd met versjes en liedjes.Voor BoekStart is er in de bblthk een collectie boxboekjes, voelboekjes, en speelboekjes die gratis geleend kunnen worden en zijn er medewerkers die de ouders of verzorgers graag advies geven en op weg helpen.

Geen brief van de gemeente ontvangen?

BoekStart activiteiten


voor baby's in de bblthk

BoekStartapp

De gratis BoekStart-app voor Android-telefoon en iPhone staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je in de app ook de nieuwste boeken- en voorleestips voor baby, dreumes of kleuter.

Download de app

Leer meer over BoekStart

BoekStart Wageningen is een initiatief van de bblthk in samenwerking met de gemeente Wageningen en VGGM Jeugdgezondheidszorg. Meer informatie over Boekstart vind je op de Boekstart website.

Naar www.boekstart.nl