Werken bij de bblthk

Naar over de bblthk

Openstaande vacatures

 • Bijbaan bibliotheekmedewerker Bekijk details

  De bblthk is op zoek naar jongeren en/of studenten die interesse hebben in het werken in de bblthk.

 • Vrijwillige voorlezer VoorleesExpress Bekijk details

  Als voorlezer lees je wekelijks voor aan kinderen tussen de 2 en de 9 jaar die een extra steuntje nodig hebben voor hun taalontwikkeling. Je komt 20 keer bij het gezin thuis, op een vaste avond en tijd. Je wordt daarbij begeleid door een coördinator en je krijgt een training 'interactief voorlezen' van de bblthk. De VoorleesExpress is zowel voor gezinnen als voorlezers een bijzondere en leerzame ervaring.

 • Vrijwilligersfunctie Coördinator VoorleesExpress Bekijk details

  VoorleesExpress Wageningen ondersteunt kinderen die een extra steuntje in hun taalontwikkeling kunnen gebruiken. Vrijwilligers lezen gedurende 20 weken 1 uur per week voor in het gezin. Ook doen ze andere taalactiviteiten om het kind daarin te stimuleren. Er zijn op dit moment 3 coördinatoren die de voorlezers begeleiden. Wegens het vertrek van een van hen, en ook het grote aantal nieuwe aanmeldingen, zoeken we 1 of 2 mensen om dit team te versterken.

 • Begeleid(st)er taallesgroep ToTaal (via VCW) Bekijk details

  We zoeken drie vrijwillig(st)ers om taalgroep ToTaal voor mensen met een beperking te begeleiden. Je kunt kennismaken met de groep in een interview op de website van Digitaalhuiswageningen

 • Vacature Taalvrijwilliger Bekijk details

  Lijkt het je leuk om een-op-een met iemand te werken aan een leervraag? Dan is dit iets voor jou! Mensen komen met zeer diverse vragen naar ons toe op gebied van taal, rekenen of digitale vaardigheden. Verschillend naar niveau, naar inhoud en tijdsduur. Vaak worden zij gekoppeld aan een vrijwilliger voor begeleiding. Met een grote groep verschillende vrijwilligers maken we de beste matches.

 • Vrijwillige Kunstdocumentalist gezocht Bekijk details

  De bblthk, de openbare bibliotheek van Wageningen, zoekt een assistent-schrijver voor de website beeldenvanwageningen.nl .