Cultuureducatie: EIGENWIJZER

Heb je op school de eerste danspassen gezet en sta je te springen om meer? Of voelde jij je tijdens drama als een vis in het water? Bij de EIGENWIJZER kan je verder!

Beginnende kunstenaars die de smaak te pakken hebben kunnen nu na school doorgaan - voor wanneer je nog lang niet klaar bent met met het ontdekken, groeien en laten zien van jouw talent! Kijk hieronder of jouw school of BSO al meedoet!

LEGO werkplaats | de bblthk

Wil jij robottaal leren? Dan kun je namelijk praten met je zelfgemaakte LEGO robot! We hebben een werkplaats WeDo voor kinderen van 6 t/m 8 jaar. Voor kinderen van 9 t/m 12 jaar is er de werkplaats Mindstorms. Toegang: 5 euro.

Woensdag 26 oktober | 09.15 - 10.15 uur | WeDo (6 t/m 8 jaar)
Woensdag 26 oktober | 10.45 - 12.00 uur | Mindstorms (9 t/m 12 jaar)

Vrijdag 28 oktober | 09.15 - 10.15 uur | WeDo (6 t/m 8 jaar)
Vrijdag 28 oktober | 10.45 - 12.00 uur | Mindstorms (9 t/m 12 jaar)

Tijdens de robot LEGO werkplaats Mindstorms leer je hoe je een robot bestuurt. Bij de werkplaats WeDo ga je kleurrijke bouwwerkjes maken zoals een grappige diertje of een voertuigje!In de werkplaats worden kinderen uitgenodigd om de eerste stappen van het programmeren te zetten. Ongemerkt, en heel natuurlijk, leer je via een tablet om jouw robot opdrachten te laten doen. Robots en computers hoeven helemaal niet zo ingewikkeld te zijn!

Schrijf je in

Filosofie Workshop l Paul Lemmens

“Ik doe aan filosofie!” Grappig is dat eigenlijk iedereen aan filosofie doet. Ook jij! Misschien heb je je al wel eens afgevraagd of je een vriend kan zijn van een robot? Of wat je naam nu is? Filosoferen kan ook grappig zijn. Onder begeleiding van Paul Lemmens we filosoferen. Kom je ook? 

Maandag 24 oktober | 14.00 - 15.00 uur | 8 t/m 12 jaar

Donderdag 27 oktober | 14.00 - 15.00 uur | 12 t/m 14 jaar

Weet jij wat de bovenkant van een pannenkoek is? Of de voorkant van een piano? Of misschien heb je wel eens nagedacht of je alles wel zeker weet of kan weten? Of: kun je iets vergeten? Hoe weet je dat dan? Allemaal best serieus dit, maar misschien hou je meer van iets spannends? Bijvoorbeeld dit: Heb jij een geheim? Hoe weet je dat je dat hebt? Weet jij dat alleen of ook anderen? En als anderen dat weten heb je dan nog wel een geheim? Het is best leuk daar eens over na te denken. Dat nadenken doen we samen door er met elkaar over te praten. Misschien kom je ergens achter wat je nog niet wist, maar misschien krijg je nog wel veel meer vragen. Dat is dan ook best goed. Bij filosofie hoef je niet altijd een antwoord te vinden. Ergens over praten is al genoeg. En dat ga je tijdens de workshop vooral doen, met elkaar praten. Misschien nog wel belangrijker we gaan dat doen omdat het gewoon leuk is om te doen.

Schrijf je in

Sporenzoeker | Creatiefhuis Wageningen

Een workshop met dans en beweging in zand! We worden echte zand-kunstenaars! Kun je zichtbaar maken waar je bent geweest? Hoe ziet het eruit als je stampt? Als je sluipt? Als je even helemaal niks doet? Kunnen we misschien lopen zoals een vogel in zand en als een vis? Deze workshop is geschikt voor kinderen van 6 t/m 10 jaar.

Zaterdag 29 oktober | tijd: t.b.a. | 6 t/m 10 jaar

Na een korte dansvoorstelling gaan de kinderen zelf op onderzoek naar de kwaliteiten van van wit zand, welke sporen verschillende bewegingen en materialen erin achterlaten en we gaan ook kijken of we onze adem kunnen zien.

Schrijf je in

Ontbijtavonturen | Kristina Mau Hansen

Een workshop bomvol met heel verschillende geluiden. Op 25 oktober om 11.00 uur gaan we samen op avontuur! Hoe je ontbijt smaakt, weet je waarschijnlijk wel. Maar heb je eens geluisterd hoe het klinkt? En zou dat overal hetzelfde zijn?

Dinsdag 25 oktober | 11.00 - 12.30 uur | 6 t/m 10 jaar

Kom met ons mee op ontbijtavontuur. Samen reizen we naar de gekste plekken en ontdekken wat er allemaal kan gebeuren wanneer je een keertje op de maan ontbijt of in de diepzee.

Workshop door sound artist Kristina Mau Hansen (Sound Kiosk) in samenwerking met Franziska Nath (CreatiefHuis Wageningen).

Schrijf je in

Voor alle kinderen in Wageningen

Het afgelopen jaar heeft het vosje van de EIGENWIJZER op scholen en BSO's in Wageningen de boel flink op stelten gezet. Na schooltijd kon je hier indrukwekkende circustechnieken leren van Circus de Utrechtseheuvelrug, je kon ontroerende en grappige theaterstukken spelen bij Bransz, swingende nummers leren op de ukelele met Muziekschool Oost of mooie verhalen dansen met Suzanna Wind van Danszus.

Ook volgend jaar zit het vosje weer vol streken, en duiken er overal in de stad workshops op waar jij jouw talent nog verder kan ontdekken, ontwikkelen en laten zien! Samen met scholen en BSO's kiezen we een passend onderwerp voor de workshops: dans, zang, acteren, schilderen, schrijven of misschien wel filmmaken. Alles kan bij de EIGENWIJZER!

Het vosje nodigt dan een docent uit die de workshops perfect vormgeeft. Zijn de workshops op jouw school niet echt je ding? Geen probleem! Je bent hartstikke welkom om aan de sluiten bij een andere school of BSO. Zo helpt het vosje iedereen om hun eigen weg te vinden.Ook in de vakantie zit het vosje van de EIGENWIJZER niet stil! Van 8 t/m 28 augustus zijn alle kinderen in Wageningen uitgenodigd om aan te sluiten bij de leukste workshops op de KinderCultuurZomer agenda.

Meer informatie

Wil je meer weten over de EIGENWIJZER of wil jouw school/BSO meer doen met naschoolse cultuureducatie? Neem dan contact op met Grace Vroomen via eigenwijzer@bblthk.nl

Over Eigenwijzer

Dit initiatief is ontstaan in het Cultuuractieplan Cultuur Verbindt 2021-2024 van de Gemeente Wageningen. Het doel is het realiseren en stimuleren van een breed en kwalitatief aanbod kunst- en cultuureducatie voor alle kinderen uit de stad.