Cultuureducatie: EIGENWIJZER

Heb je op school de eerste danspassen gezet en sta je te springen om meer? Of voelde jij je tijdens drama als een vis in het water? Bij de EIGENWIJZER kan je verder!

Wil jij je talent ontwikkelen?

Eigenwijzer biedt vouchers aan jonge inwoners van de stad. De voucher is bedoeld voor talentontwikkeling en ontplooiing van initiatieven.

Dit is een manier om namens de gemeente jongeren te stimuleren in hun buitenschoolse educatie op het gebied van cultuur. Tegelijkertijd wordt het lokale netwerk verstevigd door hen te koppelen aan lokale voorbeeldpersonen en initiatieven. Kom je in aanmerking?

Leer meer over de voucher

Vind jij het leuk om te lezen?

Voor kinderen en jongeren die lezen als hobby hebben en daardoor contact willen met andere jonge lezers, start Eigenwijzer in 2024 met leesclubs. We gaan praten over boeken die we mooi vinden en elkaar (lees)tips geven. Er is bovendien een docent bij die leuke opdrachten bedenkt waardoor je leert jouw tips aan de buitenwereld te laten zien. Geïnteresseerd? Laat het ons weten via onderstaande knop, dan sturen we je een mail als de eerste leesclub start.

Lezen is mijn hobby!

Kom verhalen maken bij de Schrijfclub

De Schrijfclub is een club van kinderen die van verhalen houden. Verhalen zijn overal: in boeken en films, maar ook op straat, in het bos, hoog in de lucht, en misschien wel in jouw hoofd. Maar hoe krijg je ze op papier? Schrijven is makkelijker en leuker als je het samen doet!

We fantaseren en improviseren er op los, zodat we snel op avontuur kunnen gaan. Elke week schrijf je iets nieuws. Soms maak je een verhaal met de hele groep, soms met iemand samen, soms alleen. Er is genoeg tijd om te schrijven en om naar elkaars verhalen te luisteren. Sommige verhalen zijn waargebeurd, andere helemaal verzonnen. En soms maak je een stripverhaal, een gedicht, of iets anders. Je krijgt geen huiswerk, maar als je het leuk vindt kun je natuurlijk thuis verder schrijven.

 

De Schrijfclub is op donderdag 9, 16, 23 en 30 november van 15.15 tot 16.15 uur, in de Jozefschool aan de Dolderstraat. Leerlingen van alle scholen kunnen meedoen. De workshops zijn geschikt voor leerlingen van groep 7 en 8. 

Let op: het is niet mogelijk om losse sessies af te nemen.

Inschrijven

Ontwikkel je talent als reporter

Wil je mee op de boot van Sinterklaas - om samen met de lokale omroep verslag te doen van een groot evenement in de stad? De burgemeester interviewen? Doe dan tijdens de Intocht mee met het Eigenwijzer Nieuwsteam. Van ervaren leraren leer je de basis van filmtechnieken en interviewen, zodat je na afloop een jonge nieuwsmaker bent.

Er is beperkt ruimte in het Eigenwijzer Nieuwsteam. In principe zeggen we vol = vol. Maar is de activiteit volgeboekt en wil je wel graag meedoen? Stuur ons dan even een mail via eigenwijzer@bblthk.nl. Mocht er een plekje vrij komen, dan nemen we contact met je op!

Het Eigenwijzer Nieuwsteam is voor jeugd van 7 t/m 12 jaar.

Meer informatie en inschrijven

Binnenkort meer activiteiten

We zijn druk bezig met het voorbereiden van allerlei leuke en leerzame culturele activiteiten. Houd de website in de gaten voor het najaarsaanbod!

Voor alle kinderen in Wageningen

Het afgelopen jaar heeft het vosje van de EIGENWIJZER op scholen en BSO's in Wageningen de boel flink op stelten gezet. Na schooltijd kon je hier indrukwekkende circustechnieken leren van Circus de Utrechtseheuvelrug, je kon ontroerende en grappige theaterstukken spelen bij Bransz, swingende nummers leren op de ukelele met Muziekschool Oost of mooie verhalen dansen met Suzanna Wind van Danszus.

Ook volgend jaar zit het vosje weer vol streken, en duiken er overal in de stad workshops op waar jij jouw talent nog verder kan ontdekken, ontwikkelen en laten zien! Samen met scholen en BSO's kiezen we een passend onderwerp voor de workshops: dans, zang, acteren, schilderen, schrijven of misschien wel filmmaken. Alles kan bij de EIGENWIJZER!

Het vosje nodigt dan een docent uit die de workshops perfect vormgeeft. Zijn de workshops op jouw school niet echt je ding? Geen probleem! Je bent hartstikke welkom om aan de sluiten bij een andere school of BSO. Zo helpt het vosje iedereen om hun eigen weg te vinden.

Meer informatie

Wil je meer weten over de EIGENWIJZER of wil jouw school/BSO meer doen met naschoolse cultuureducatie? Neem dan contact op met de Co├Ârdinator Naschoolse Cultuureducatie via eigenwijzer@bblthk.nl

Over Eigenwijzer

Dit initiatief is ontstaan uit het Cultuuractieplan Cultuur Verbindt 2021-2024 van de Gemeente Wageningen. Het doel is het realiseren en stimuleren van een breed en kwalitatief aanbod kunst- en cultuureducatie voor alle kinderen uit de stad.