Cultuurontwikkelaars

Naar cultuur

Cultuurontwikkelaars Ron van der Sterren en Didi de Vries in het Cultuurloket aan de Bergstraat

Cultuur is 'doen'

"Mensen vragen ons vaak 'wat doen jullie eigenlijk?' en eigenlijk zit in die vraag al het antwoord. Wij doen het liefst! Dat is onze opdracht en voor ons is dat ook de kern van cultuur: het leeft, het is iets wat je doet, of dat nu het bezoeken of organiseren van een voorstelling is."

"In ons eerste jaar hebben we ons gericht op twee grotere producties. Ten eerste het festival Aan Hogerwal, het urban arts festival in de haven Wageningen in samenwerking met een flink aantal partijen. De tweede productie is de theaterwandeling "Het geheim van Wageningen" die eind november moet plaatsvinden."

"Het delen van onze kennis en het vooruit helpen van andere initiatieven doen we via ons wekelijks Cultuurloket, een ludiek opgezet maar inhoudelijk serieus informatieloket dat je kunt bezoeken door je op woensdagochtend te melden aan het raam van de bblthk kantine, waar een stoel voor je klaar staat. Schroom niet, in het eerste half jaar gingen tientallen mensen je al voor en konden we ze met een kopje koffie vaak snel verder helpen, al was het maar door twijfel weg te nemen bij initiatiefnemers :)"

Op deze pagina vind je meer informatie over de eerder genoemde projecten en lees je hoe we jou verder kunnen helpen.

Onze projecten

Festival Aan Hoger Wal

Aan Hoger Wal is een urban arts festival met veel graffiti, muziek, dans, eten en drinken! Samen met Astrant Ede en popUPop
boekten we in 2022 een hele dikke line up van graffiti artiesten die de muren van Bruil en Van Leusden aanpakten en vulden we podia met muziek en dans voor in totaal 1500 mensen. 

Het laatste nieuws rondom dit jaarlijks terugkerende festival vind je op de website.

Klik hier voor meer info

Het Geheim van Wageningen

Het geheim van Wageningen is een theaterwandeling waarover we - zoals de naam al weggeeft - niet heel veel kunnen vertellen. Het grootste deel is namelijk geheim. Wel durven we je te beloven dat als je meedoet, je op plekken gaat komen waar je nog nooit bent geweest en die je zullen gaan verbazen zoals je niet eerder werd verrast. Dat alles dankzij de medewerking van lokale makers in hun beste vorm, zowel amateurs als professionals!

Alles over deze happening vind je op de website.

Meer weten over Het Geheim? Klik hier!

Het Cultuurloket

Heb je een idee en weet je niet waar je moet beginnen? Of weet je het wel, maar struikel je steeds over die eerste drempel? Kom een keer koffie drinken bij bblthk op woensdag tussen 10 en 12 uur, dan kijken wij of we je op weg kunnen helpen! De stoel staat klaar bij het raam van de kantine.

Kun je niet op woensdagochtend, dan mag je ons ook een mailtje sturen op cultuurontwikkelaar@bblthk.nl

Bekijk alle data van het cultuurloket