Stadsdichter Bob ter Haar

Wageningen heeft een eigen Stadsdichter. Zij of hij wordt sinds 2012 benoemd, steeds voor drie jaar. De huidige stadsdichter is Bob ter Haar. Eerdere stadsdichters waren Ellen van der Kolk (2021-2024), Ivanka de Ruijter (2018-2021)Martijn Adelmund (2015-2018) en Laurens van der Zee (2012-2015).

 • Bob ter Haar

  Stadsdichter van Wageningen 2024-2027

  Bob ter Haar is de stadsdichter van de stad sinds begin 2024. Bob zal stadsdichter zijn tot en met 2027 en in deze tijd gedichten schrijven over de stad en gebeurtenissen die er plaatsvinden. Op deze pagina vind je zijn laatste werk. Foto: Daan Oosterhuis

 • Herplantplicht Bekijk details

  Stille tocht & Dodenherdenking Wageningen, 4 mei 2024 Ter herdenking van alle slachtoffers en nabestaanden van geweld, met in het bijzonder mijn Opa en Oma’s die allemaal de oorlog meemaakten in hun jonge jaren; waar de een kiest voor het delen van oorlogsverhalen, kiest de ander liever voor stilte. Nu is het aan ons om vrede te bewaken.

 • Wip op, die tegel Bekijk details

  De Wageningse Plant-4-daagse staat in het teken van stadsvergroening en de samenwerking tussen bewoners onderling, alsook met de gemeente. Op donderdag 11 april 2024, werden aaneensluitend twee groenprojecten feestelijk geopend. Eerst werd een geveltuin met hop, blauwe regen (en meer) aan de pleinzijde van het stadhuis geopend, waarbij het Rad van Wageningen de hopbellen zal verwerken in hun bieren. Vervolgens was het tijd om het buurtgroen in de Riemsdijkstraat te openen, dat voortkomt uit gezamenlijk...

 • Wageningen, Melting Pot Bekijk details

  Meer dan 200 mensen, door elkaar gemengd geplaatst aan lange eettafels in de grote kerk. Prikkelende performances en interactieve opdrachten voor de bezoekers leiden tot het versmelten van verschillende bubbels in Wageningen. Dat is, samengevat, Melting pot. Melting Pot dinner experience | Events | POPUPOP. 3 gedichten:

 • MOA Bekijk details

  For the day of my graduation as Master student -freshly selected as city poet- I wrote two poems in honour of all former co-students and the study program Master of Organic Agriculture (MOA) at Wageningen University. With a critical wink to the endless use of input-output models and their limitations to capture living systems.

 • Blokje Om Bekijk details

  Geschreven in de tijd dat ik studeerde in Rotterdam, de stad die me met haar basketbal- en hiphopcultuur naar het Westen heeft gelokt. Dit was de eerste eigen tekst die ik op een podium voordroeg, waarna vrienden me aanzetten om meer te gaan schrijven. Het gedicht leidde in de finale van de stadsdichtersverkiezing Wageningen in Januari 2024 tot de winst.

 • Rokend rubber Bekijk details

  Ter ere van het alledaagse leven in Wageningen. Een busrit naar Wageningen centrum resulteert in een ontmoeting met een kneedgum artiest die me haast opslokt in zijn fantasierijke wereld van ridders en draken; of, zijn het toch de hete teksten die de bus doen ontvlammen? Lijnbus vliegt in brand tijdens rijden, passagiers moeten bussen uit | Wageningen | gelderlander.nl Voorgedragen tijdens Cultureel Café Loburg

 • Lijntje Poëzie Bekijk details

  Lijntje poëzie is een evenement waarbij bewoners zichzelf of anderen op kunnen geven om gebeld te worden door een dichter, die op zijn of haar beurt één of enkele gedichten voorleest (zie ook: lijntje poezie (thuiswageningen.nl)). Bij de feestelijke afsluiting is het volgende gedicht voorgedragen: Het van Dale definieert een lijn als “reeks van onderling verbonden punten”

 • Oh Uiterwaarden Bekijk details

  Gedicht geschreven voor- en voorgedragen tijdens de Stadsdichtersverkiezing 2024 op 25 januari in de bblthk.