Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 39)

 • Start inschrijving Nationale Jeugdkrakercompetitie 2020

  28 januari 2020

  De inschrijvingen voor de Nationale Jeugdkrakercompetitie 2020 zijn gestart. Medewerkers van de Bibliotheek hebben complexe vragen bedacht en leerlingen van groep 7 en 8 gaan in teams de uitdaging aan om online antwoorden te vinden. De teams strijden om een mooie geldprijs en natuurlijk om de titel ‘Beste jeugdkrakers van het jaar’!

  Bekijk details van Start inschrijving Nationale Jeugdkrakercompetitie 2020

 • Terugblik Zondaguniversiteit met Jon van der Oost

  28 januari 2020

  Op 26 januari hield John van der Oost in de bblthk een drukbezocht college over zijn onderzoek naar CRISPR CAS.

  Bekijk details van Terugblik Zondaguniversiteit met Jon van der Oost

 • Radio 1 over de VoorleesExpress

  27 januari 2020

  Onlangs konden kinderen in de bblthk naar de voorstelling van Moppereend gaan. De voorstelling hadden betrekking tot de Nationale Voorleesdagen, van 22 januari tot en met 1 februari. Met de Nationale Voorleesdagen in aantocht besteedde Langs de Lijn En Omstreken alweer even geleden aandacht aan de VoorleesExpress, een initiatief waarbij vrijwilligers twintig weken lang een uurtje gaan voorlezen aan kinderen met een taalachterstand.

  Bekijk details van Radio 1 over de VoorleesExpress

 • HEMA spaarpunten voor het VoorleesExpress

  17 januari 2020

  De VoorleesExpress zet zich in voor gelijke kansen in het onderwijs. Hierdoor krijgen kinderen van de leeftijd van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht. Dit wordt gedaan met behulp van vrijwilligers die een half jaar lang wekelijks langs gaan. De vrijwilligers helpen met voorlezen en gaan aan de slag met taal en leesplezier. Wist je dat je je HEMA-spaarpunten ook aan de VoorleesExpress kan doneren?

  Bekijk details van HEMA spaarpunten voor het VoorleesExpress

 • De Douwe Egberts waardepuntenactie

  17 januari 2020

  De Douwe Egberts waardepuntenactie is voor Voedselbank Neder-Veluwe weer een groot succes geworden. Dankzij heel veel particulieren, bibliotheken, kerken en (sport)verenigingen zijn er in totaal 815.292 punten ingezameld in onze regio (Elst (Utr.) t/m Oosterbeek). Dit zijn ongeveer 1700 pakken koffie.

  Bekijk details van De Douwe Egberts waardepuntenactie

 • Voorleesfeest in de bblthk tijdens De Nationale Voorleesdagen

  6 januari 2020

  Van 22 januari t/m 1 februari zijn De Nationale Voorleesdagen. Rode draad in de activiteiten voor peuters en kleuters is het Prentenboek van het jaar ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horáček. En niet mopperen want het worden weer vrolijke voorleesfeesten in de bblthk!

  Bekijk details van Voorleesfeest in de bblthk tijdens De Nationale Voorleesdagen

 • Kerst in de bblthk

  10 december 2019

  Wat is er te doen tijdens de kerst? Kom naar de bblthk voor leuke kerstactiviteiten of lees een mooi boek.

  Bekijk details van Kerst in de bblthk

 • De VoorleesExpress zoekt coördinatoren

  23 november 2019

  De bblthk gaat weer starten met een nieuw seizoen van De VoorleesExpress. Wil jij voorlezers en gezinnen begeleiden gedurende een periode van 20 weken? Met 15 minuten voorlezen per dag gaat de woordenschat namelijk al met sprongen vooruit.

  Bekijk details van De VoorleesExpress zoekt coördinatoren

 • Actie Douwe Egberts koffiewaardepunten

  22 november 2019

  In november en december 2019 wordt opnieuw een grote Douwe Egberts koffiewaardepunten actie gehouden. Douwe Egberts organiseert deze actie in samenwerking met Voedselbanken Nederland en Lions Renkum-Airborne. In ruil voor DE-waardepunten krijgt de Voedselbank koffie voor haar klanten en 15% extra van Douwe Egberts. Voedselbank Neder-Veluwe doet weer mee met deze actie.

  Bekijk details van Actie Douwe Egberts koffiewaardepunten

 • Aangepaste openingstijden rond de feestdagen

  22 november 2019

  Rond de feestdagen heeft de bblthk aangepaste openingstijden. Zo sluiten we eerder op 5 december, zijn we tijdens kerst gesloten en sluiten we eerder op oudejaarsavond. De aangepaste openingstijden in deze periode zijn als volgt:

  Bekijk details van Aangepaste openingstijden rond de feestdagen