Nieuws

 • Vacature taalhuisdocent

  20 april 2018

  (Digi)Taalhuis Wageningen (DTW) zoekt per 1 augustus een taalhuisdocent. De belangrijkste taken zijn; inhoudelijk ondersteuning bieden aan de vrijwilligers; op basis van intakes adviseren over passend taalaanbod en lesmaterialen; in nauwe samenwerking met de coördinator van het DTW werken aan de ontwikkeling en uitbreiding van het aanbod, passend bij de vraag.

  Bekijk details van Vacature taalhuisdocent

 • De Kinderjury Workshop

  7 maart 2018

  Op dinsdag 20 maart laat kinderboekenrecensent Eline Rottier zien hoe je een boek kunt kiezen dat bij je past. Zij leert je ontdekken waarom je een verhaal mooi vindt. En belangrijk: ze helpt stemmen op de boeken van de Kinderjury 2018 die jouw stem verdienen.

  Bekijk details van De Kinderjury Workshop

 • Aniek Antonise winnaar Wageningse voorleeswedstrijd

  15 februari 2018

  Wageningen, 14 februari 2018 - Aniek Antonise uit groep 8 van de OBS De Nijenoord heeft woensdag 14 februari de kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd in de bblthk gewonnen. De winnaar zal haar stad vertegenwoordigen in de halve finale op 18 maart, wederom in de bblthk. En wellicht wordt zíj De Nationale Voorleeskampioen 2018!

  Bekijk details van Aniek Antonise winnaar Wageningse voorleeswedstrijd

 • Zelf belastingaangifte doen: het kan in de bblthk

  15 februari 2018

  Belastingaangifte doen maar zelf geen internet? Geen probleem! Je kunt in de maanden maart en april iedere zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur in de bblthk aangifte doen op een van de zes pc's die voldoen aan de privacy- en veiligheidsvoorschriften van de belastingdienst.

  Bekijk details van Zelf belastingaangifte doen: het kan in de bblthk

 • Slim zoeken leerlingen basisscholen

  7 februari 2018

  Vanaf maandag 12 februari komen twee weken lang 170 leerlingen van groep 6 shoppen in de BieppStore en 'kopen' leuke, leerzame en verrassende apps door het uitvoeren van opdrachten in de bblthk. Wie in de bblthk slim zoekt heeft de meeste kans om het winkelmandje vol te krijgen.

  Bekijk details van Slim zoeken leerlingen basisscholen

 • Voorleesexpress zoekt coördinatoren

  26 januari 2018

  Wil jij je inzetten voor jonge kinderen met een taalachterstand en hun leesplezier vergroten? VoorleesExpress Wageningen is op zoek coördinatoren!

  Bekijk details van Voorleesexpress zoekt coördinatoren

 • Ivanka de Ruijter nieuwe stadsdichter Wageningen

  25 januari 2018

  Zeven kandidaten streden donderdag 25 januari om wie zich de komende drie jaar stadsdichter van Wageningen mag noemen. Ivanka de Ruiter werd door de jury als de beste uitgekozen. Zij liet daarmee zes kandidaten achter zich: Pascal van Gijtenbeek,Tim Horsting, Marjel Neefjes, Marisabel Pardo, Henk van Ruitenbeek en Pauline Schakenbos.

  Bekijk details van Ivanka de Ruijter nieuwe stadsdichter Wageningen

 • Bekijk details van Voorleesfeest in de bblthk tijdens De Nationale Voorleesdagen 2018