Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 21)

 • De VoorleesExpress zoekt coördinatoren

  6 juni 2019

  De bblthk gaat weer starten met een nieuw seizoen van De VoorleesExpress. Wil jij voorlezers en gezinnen begeleiden gedurende een periode van 20 weken? Met 15 minuten voorlezen per dag gaat de woordenschat namelijk al met sprongen vooruit.

  Bekijk details van De VoorleesExpress zoekt coördinatoren

 • Leentermijn in de zomervakantie verdubbeld

  5 juni 2019

  Heb je een lange vakantie in het vooruitzicht? Van 1 juli t/m 18 augustus is de leentermijn verdubbeld. Zo kan je bijvoorbeeld een boek 6 weken lenen, in plaats van de 3 weken die je van ons gewend bent.

  Bekijk details van Leentermijn in de zomervakantie verdubbeld

 • Welsaam zoekt communicatie- en projectmedewerker

  3 juni 2019

  Welsaam zoekt een communicatie- en projectmedewerker die verschil wil maken in Wageningen. Wil jij met hen samenwerken om de communicatie te organiseren en stroomlijnen? Zie jij een uitdaging in het verzamelen en beschikbaar stellen van informatie aan en van de partners; aan en van burgerinitiatieven?

  Bekijk details van Welsaam zoekt communicatie- en projectmedewerker

 • VakantieBieb: neem 50 gratis e-books overal met je mee

  28 mei 2019

  De VakantieBieb gaat weer open! Lekker lezen tijdens de vakantie? Download dan nu de gratis VakantieBieb-app en lees meer dan 50 e-books de hele zomer lang! De VakantieBieb opent op 1 juni voor kinderen en jongeren. Op 1 juli komen de e-books voor volwassenen erbij.

  Bekijk details van VakantieBieb: neem 50 gratis e-books overal met je mee

 • Zijn uw gegevens nog up-to-date?

  27 mei 2019

  Heeft u een abonnement bij de bblthk? Om u persoonlijk en snel van dienst te kunnen zijn is het belangrijk dat wij de juiste gegevens hebben.

  Bekijk details van Zijn uw gegevens nog up-to-date?

 • Cultuurmakelaar Olga Kersten stopt

  29 april 2019

  Verbinden was voor Olga Kersten de essentie van haar functie als cultuurmakelaar. Ze heeft verhalenvertellers of musici met dansers in contact gebracht en amateurkunstenaars met zorgorganisaties of bedrijven. Na tien jaar stopt Kersten.

  Bekijk details van Cultuurmakelaar Olga Kersten stopt

 • Interventie de VoorleesExpress stimuleert de geletterde thuisomgeving en verhaalbegrip

  29 april 2019

  In gezinnen die meedoen aan de VoorleesExpress wordt de leesomgeving thuis en de taalontwikkeling verrijkt, zo blijkt uit een effectstudie van de Erasmus Universiteit in opdracht van Stichting Lezen. Ouders gaan naar eigen zeggen vaker voorlezen en de boekenkennis en het verhaalbegrip van kinderen groeien. Optimalisering van het programma is wenselijk om de taalontwikkeling duurzaam te stimuleren.

  Bekijk details van Interventie de VoorleesExpress stimuleert de geletterde thuisomgeving en verhaalbegrip

 • Reserveren van dvd's mogelijk vanaf 18 april

  18 april 2019

  Wil je er zeker van zijn dat je op de vrijdagavond met je favoriete serie op de bank zit? Vanaf 18 april is het, naast boeken, ook mogelijk om dvd's te reserveren bij de bblthk.

  Bekijk details van Reserveren van dvd's mogelijk vanaf 18 april

 • Ruim 300 kinderen bezochten de bblthk voor het Tangramkatbezoek

  1 april 2019

  In de bblthk hoef je je nooit te vervelen! Dat hebben ruim 300 leerlingen van groep 1/2 ervaren tijdens hun bezoek aan de bblthk. Daarin lazen we het prentenboek Tangramkat van Maranke Rinck en Martijn van de Linden voor. Een spannend, speels en kunstzinnig boek mét erin een echte tangrampuzzel!

  Bekijk details van Ruim 300 kinderen bezochten de bblthk voor het Tangramkatbezoek

 • Spelen, rollen en kruipen tijdens de Boekstartactiviteit Bewegen met je baby

  20 maart 2019

  Een genoeglijk uurtje voor baby’s en hun ouders in de bblthk. Lekker spelen, rollen, kruipen, genieten van liedjes en alle aandacht krijgen van papa en/of mama. Dat was het vorige week woensdagochtend tijdens de Boekstartactiviteit Bewegen met je baby. Deze activiteit stond in het kader van veilig leren spelen en bewegen spelen met baby.

  Bekijk details van Spelen, rollen en kruipen tijdens de Boekstartactiviteit Bewegen met je baby