Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 29)

 • Gepland onderhoud op 18 november

  5 november 2019

  Op maandag 18 november is er onderhoud gepland van diverse bibliotheeksystemen. Vanaf 22.00 uur kan er geen gebruik gemaakt worden van Mijn Menu, de catalogus en de Iguana app. Dit betekent in de praktijk dat je bijvoorbeeld geen boeken kunt verlengen en niet kan zoeken in onze collectie. Het onderhoud duurt tot 19 november 9.00 uur.

  Bekijk details van Gepland onderhoud op 18 november

 • Henriette over de VoorleesExpress: “Ouders en kinderen zijn zo blij als je langskomt”

  15 oktober 2019

  De VoorleesExpress helpt kinderen die in hun taalontwikkeling een extra zetje kunnen gebruiken. Het gaat er vooral om kinderen plezier in taal te geven en ouders daarin te ondersteunen. Henriette is sinds september coördinator bij de VoorleesExpress. Ze is bezig met haar laatste jaar van haar studie aan de Wageningen Universiteit en deelt graag haar ervaringen tot nu toe.

  Bekijk details van Henriette over de VoorleesExpress: “Ouders en kinderen zijn zo blij als je langskomt”

 • 23e editie 'BoekStart voor jou!' beschikbaar

  14 oktober 2019

  BoekStart voor jou! nummer 23 is online! Bekijk nu deze brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia.

  Bekijk details van 23e editie 'BoekStart voor jou!' beschikbaar

 • Korting met je bblthkpas bij theater Junushoff

  9 oktober 2019

  Van oktober 2019 tot en met april 2020 staan er in theater Junushoff meerdere voorstellingen gepland waarbij leden van de bblthk korting op hun entreekaart kunnen krijgen. Voor deze voorstellingen geldt de zogenaamde 'korting met je biebpas'. Op vertoning van je bblthk-pas krijgt u €2,00 korting op een entreekaart. Dit geldt alleen bij aankoop aan de Theaterkassa.

  Bekijk details van Korting met je bblthkpas bij theater Junushoff

 • 22e editie BoekStart voor jou! beschikbaar

  17 juli 2019

  BoekStart voor jou! nummer 22 is online! Bekijk nu deze brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia.

  Bekijk details van 22e editie BoekStart voor jou! beschikbaar

 • Fotowedstrijd: boekenbaby's in beeld

  16 juli 2019

  Voelboekjes, boekjes met felle kleuren, knisperboekjes, boekjes voor in bad: baby’s houden van (voor)lezen! Na de zomer willen we in de bblthk hierover een expositie inrichten: Boekenbaby's in beeld.

  Bekijk details van Fotowedstrijd: boekenbaby's in beeld

 • Snuffelstage in de bblthk

  15 juli 2019

  De Wageningse Rémon uit 4 havo van het Pallas Athene college in Ede wilde de bblthk eens van de andere kant zien. Vorige week heeft hij stage bij ons gelopen. Zijn bevinding: "Na deze stageweek weet ik dat de bblthk groter is dan hij lijkt."

  Bekijk details van Snuffelstage in de bblthk

 • Terugblik informatieavond over waterstof

  5 juli 2019

  Op 26 juni jl. was er in de bblthk een informatieavond over waterstof. Een nog vrij onbekend fenomeen, nu in hoog tempo steeds meer in de schijnwerpers. De avond trok veel belangstelling. Organisatoren Geurt van de Kerk, Frank Zeegers, Kees van der Sluis en Paddy Noë van H2H schreven een terugblik over deze avond en stellen de presentaties beschikbaar op hun website.

  Bekijk details van Terugblik informatieavond over waterstof

 • De VoorleesExpress zoekt coördinatoren

  6 juni 2019

  De bblthk gaat weer starten met een nieuw seizoen van De VoorleesExpress. Wil jij voorlezers en gezinnen begeleiden gedurende een periode van 20 weken? Met 15 minuten voorlezen per dag gaat de woordenschat namelijk al met sprongen vooruit.

  Bekijk details van De VoorleesExpress zoekt coördinatoren

 • Leentermijn in de zomervakantie verdubbeld

  5 juni 2019

  Heb je een lange vakantie in het vooruitzicht? Van 1 juli t/m 18 augustus is de leentermijn verdubbeld. Zo kan je bijvoorbeeld een boek 6 weken lenen, in plaats van de 3 weken die je van ons gewend bent.

  Bekijk details van Leentermijn in de zomervakantie verdubbeld