Cultuur

Foto: Popronde 2019, Jessie Kamp Fotografie

Stadsdichter: Bob ter Haar

Wageningen heeft een eigen stadsdichter. Zij of hij wordt sinds 2012 benoemd, steeds voor drie jaar. De huidige stadsdichter is Bob ter Haar.

Foto: Daan Oosterhuis

Lees zijn werk

Bekijk alle stadsdichters

Cultuurontwikkelaars

Cultuurontwikkelaars Didi de Vries en Ron van der Sterren werken in opdracht van bblthk en Junushoff aan de versterking van het culturele landschap. Dat doen ze als ontwikkelaars in de eerste plaats door daadwerkelijk evenementen te initiëren, organiseren en produceren. Daarnaast delen zij vol enthousiasme alle kennis die ze al in huis of tijdens het organiseren van nieuwe evenementen in Wageningen opdoen met wie het maar weten wil.

Kijk hier wat de cultuurontwikkelaars allemaal doen

Naschoolse cultuureducatie met Eigenwijzer

Heb je op school de eerste danspassen gezet en sta je te springen om meer? Of voelde jij je tijdens drama als een vis in het water? Bij de EIGENWIJZER kun je verder! 

Beginnende kunstenaars die de smaak te pakken hebben kunnen nu na school doorgaan - voor wanneer je nog lang niet klaar bent met het ontdekken, groeien en laten zien van jouw talent! 

De EIGENWIJZER is een initiatief dat is ontstaan in het Cultuuractieplan Cultuur Verbindt 2021 - 2024 van de Gemeente Wageningen. Het doel is het realiseren en stimuleren van een breed en kwalitatief aanbod kunst- en cultuureducatie voor alle kinderen in de stad.

Kijk hier of jouw school of BSO al meedoet

Exposeren

Ben je kunstenaar, fotograaf of beoefen je kunst op een andere wijze? Of je dit nu als professional of hobbymatig doet: je kunt je werk bij ons exposeren in de bblthk.

Ontdek exposeren in de bblthk