Henriette over de VoorleesExpress: “Ouders en kinderen zijn zo blij als je langskomt”

Gepubliceerd op: 15 oktober 2019 12:17

De VoorleesExpress helpt kinderen die in hun taalontwikkeling een extra zetje kunnen gebruiken. Het gaat er vooral om kinderen plezier in taal te geven en ouders daarin te ondersteunen. Henriette is sinds september coördinator bij de VoorleesExpress. Ze is bezig met haar laatste jaar van haar studie aan de Wageningen Universiteit en deelt graag haar ervaringen tot nu toe.

Hoe ben je bij de VoorleesExpress terechtgekomen?

“Ik was op zoek naar iets waar ik voldoening uithaalde voor een paar uur in de week. Bij toeval vertelde een oud-collega dat haar zoontje mee ging doen aan de VoorleesExpress. Dat leek me echt super leuk! Ik heb graag contact met mensen, zowel de voorlezers als de ouders. De hoeveelheid uren en flexibiliteit die er is past ook perfect bij mij."

Wat vind je leuk aan de VoorleesExpress?

“Als coördinator kom je dus bij alle gezinnen van je voorlezers langs. Van tevoren vind ik dat altijd spannend, omdat je maar één kans hebt voor een eerste indruk. Die spanning gaat snel over als je ziet hoe blij de ouders en gezinnen zijn als je langskomt. De voorlezers houden bij hoe het gaat op de website van de VoorleesExpress. Ik vind dat erg interessant, omdat ik benieuwd ben of het voorlezen zo gaat als ik voorspelde."

Wat hoop je te leren?

“Bij de VoorleesExpress heb ik de kans om te leren hoe ik een formele rol kan combineren met mezelf blijven. Dit lijkt mij voor later erg handig."

Heb je al mooie herinnering gemaakt?

“Er was een moment dat een moeder advies vroeg aan mij. Ik vond het erg leuk hoeveel ze mijn tips waardeerde en voelde ik me erg gerespecteerd in mijn rol."

Wat is je lievelings (voorlees)boek?

"Mijn favoriete voorleesboek is Otje van Annie M.G. Schmidt. Dit boek is mij in mijn jeugd ontzettend veel voorgelezen: ik wilde dat mijn ouders dat telkens opnieuw aan mij voorlazen."


Meedoen met de VoorleesExpress?

Wil jij voorlezers en gezinnen voorlezen of begeleiden gedurende een periode van 20 weken? Neem bij vragen contact op met projectleider José Tammer van de bblthk via 06 - 37 00 29 08 of met projectmedewerker Mirjam Burgersdijk via 06-15 55 17 31.

Ben je er al uit? Meld je dan direct aan!