Voorleesfeest in de bblthk tijdens De Nationale Voorleesdagen

Gepubliceerd op: 6 januari 2020 14:12

Van 22 januari t/m 1 februari zijn De Nationale Voorleesdagen. Rode draad in de activiteiten voor peuters en kleuters is het Prentenboek van het jaar ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horáček. En niet mopperen want het worden weer vrolijke voorleesfeesten in de bblthk!

Voor kinderen van Kinderopvang Wageningen duurt het voorleesfeest in de bblthk zelfs langer. Zij komen vanaf maandag 20 januari twee weken lang ’s ochtends naar de bblthk. Daar stappen we al lezend, zingend en spelend in de wereld van Moppereend. Die wordt steeds mopperiger omdat haar vijver is opgedroogd. De anderen dieren gaan ook mopperen. Komt dat nog goed? Jazeker!

Voorstelling

Op zondag 2 februari  is het feest in de bblthk voor kinderen van 2,5 – 6 jaar.  Dan speelt Poppentheater De Kletskous om 10.00 uur én om 11.30 uur:  Eend is boos.  Een voorstelling met poppen en livemuziek over samen spelen en emoties. Reserveer je gratis kaartjes op onze website.

 

Prentenboek TopTien

Voorlezen aan de allerkleinsten? Kies een boek uit de Prentenboeken TopTien en laat je inspireren door de keuze van een jury van jeugdbibliothecarissen. Lees- en kijkplezier gegarandeerd! Of raadpleeg de gratis Voorleesgids, met de leukste titels voor 0 - 6 jarigen.

Cadeau

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van je kind. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Redenen genoeg voor een bezoek aan de bblthk. Peuters en kleuters die lid worden van de bblthk krijgen een vingerpopje Moppereend cadeau. Voorlezen: daar wordt je vrolijk van.

Zien we je tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bblthk?