Vere van der Gucht de voorleeskampioen van Wageningen

Gepubliceerd op: 7 februari 2020 15:43

Vere van der Gucht (11) van OBS De Nijenoord heeft op 5 februari een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. De winnaar zal haar stad vertegenwoordigen in de halve finale, op 15 maart in Zevenaar. Daarmee maakt ze kans om De Nationale Voorleeskampioen 2019-2020 te worden!

De overige schoolkampioenen die hun voorleeskunsten lieten horen waren: Charlotte Nijzink (St. Jozefschool), Eva Wisse (Kardinaal Alfrinkschool), Thomas Vreman (OBS De Tarthorst) en Anouk van Woggelum (Johan Frisoschool).

Aangemoedigd door hun supporters werden de voorlezers om de beurt door presentator Goochelaar Jan naar voren gehaald. Na een kort uitleg over het zelf gekozen boek, las ieder kandidaat een fragment voor. Jureren was in handen van de burgemeester Geert van Rumund, schrijver Annie van Gansewinkel en de directeur van de bblthk Manja Mekking.

Vere koos voor het boek Kil van Mel Wallis de Vries. De jury heeft gelet op de verstaanbaarheid van het voorlezen, of het gekozen fragment tot nieuwsgierigheid wekt, maar vond vooral knap dat Vere goed contact maakte met het publiek, rustig bleef in het voorlezen en spanning aanbracht in het verhaal.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen i.s.m. de openbare bibliotheken.

Winnares Vere