Slim zoeken leerlingen basisscholen

Gepubliceerd op: 29 januari 2020 14:19

Vanaf maandag 10 februari komen twee weken lang 254 leerlingen van groep 6 shoppen in de BieppStore en 'kopen' leuke, leerzame en verrassende apps door het uitvoeren van opdrachten in de bblthk. Wie in de bblthk slim zoekt heeft de meeste kans om het winkelmandje vol te krijgen.

Gewapend met een tablet en toegang tot BieppStore leren leerlingen op speelse wijze zoeken in de bblthk. Virtueel winkelend maken de leerlingen kennis met onder meer kinderboekenschrijvers, verfilmde boeken en gedichten. Ze leren zoeken in de digitale catalogi en de fysieke collectie van de bibliotheek. Is een opdracht succesvol uitgevoerd, dan levert dat virtueel krediet op waarmee de app ‘gekocht’ en gedownload kan worden. Wie de opdrachten juist uitvoert krijgt na afloop een BieppStore diploma.

Ter voorbereiding wordt op school in een 'digiles' uitleg gegeven over het zoeken naar boeken en andere (digitale) media en bronnen in de bblthk. De leerlingen van Magrietschool zijn als eerste op bezoek in de bieb, de leerlingen van Johan Frisoschool (hoofdlocatie) sluiten de rij op 21 februari.