Opening project Plezier in Taal in Speeltuin Tuindorp

Gepubliceerd op: 13 juli 2020 10:21

Op 15 juli om 15.30u zullen wethouder Anne Janssen en Manja Mekking de directeur van de bblthk een langverwachte openingshandeling verrichten in de Speeltuin Tuindorp.

De bblthk en de speeltuin Tuindorp gingen een samenwerking aan in het project Plezier in Taal om, ook in de speeltuin, kinderen en hun ouders samen te laten spelen met taal. Taal is leuk, taal is overal en in de speeltuin is dat vanaf nu extra zichtbaar.

De bblthk had de projectleiding en Gert Engelen (bestuursvoorzitter Tuindorp), Joleijn Ruijter (VVE-coördinator), Judica Lookman (cultuurcoördinator) waren met veel enthousiasme betrokken bij de uitwerking van het idee. Met subsidie vanuit het Landelijk actieprogramma Tel mee met Taal kon het ontwerp dit jaar worden gerealiseerd. Het voor de opening geplande Taalfeest voor kinderen en ouders is vanwege de corona- uitbraak uitgesteld tot volgend jaar, maar de speeltoestellen worden nu alvast onthuld. De zandbak en het zwembad zijn vernieuwd en gevuld, kom kijken hoe je kunt woordenschatgraven, woordenzwemmen en woordenklimmen. De speeltuin is dankzij de bereidwilligheid van toezichthouders weer 4 middagen per week open.

Na de openingshandeling zullen de vormgevers Florian Visser en Stijn van Vleuten een toelichting geven over hun ideeën bij de door hen aangepaste speeltoestellen.

Contactpersoon: José Tammer jose.tammer@bblthk.nl 06-37002908
Uiteraard worden de RIVM richtlijnen in acht genomen.