Boekkoerier Annetje vertelt: 'Vooral kinderen zijn ook erg blij zodra ze horen dat er een pakketje van de bibliotheek is'

Gepubliceerd op: 6 mei 2020 15:05

De bblthk is tijdelijk gesloten, maar we gaan wel door met het uitlenen van onze boeken en dvd's! Juist nu willen we je toegang geven tot de verhalen uit onze collectie. Een boekkoerier bezorgt de door jou bestelde boeken en dvd’s. Inmiddels fietsen vier dagen in de week vrijwilligers rond om jou van je favoriete vermaak te voorzien. Vandaag zetten we een Boekkoerier in het zonnetje.

Wie ben je?

Mijn naam is Annetje, ik ben 20 jaar en “normaal” studeer ik in Groningen. Door de coronacrisis ben ik weer bij mijn ouders in Wageningen. Mijn colleges gaan wel door online, hier bouw ik vaak mijn dag omheen. Ik heb af en toe nog commissievergaderingen en daarnaast ga ik graag hardlopen of fietsen. Nu alles inclusief mijn studie op een lager pitje staat, heb ik toch nog veel tijd over.

Waarom heb je je opgegeven als Boekkoerier?

Mijn moeder wees mij op de advertentie van de bibliotheek die naar boekkoeriers zocht. Ik wil graag actief blijven en ik vind het ook belangrijk dat mensen kunnen blijven lezen tijdens de lock-down. 

Hoe heb je het bezorgen ervaren? Nog iets leuks meegemaakt?

Het boeken bezorgen ging vrij soepel. Ik moest even zoeken naar een systeem om de straten efficiënt langs te gaan, maar dit bleek wel te doen. 

Je krijgt tijdens het bezorgen enorm veel hartelijke reacties van mensen. Vooral kinderen zijn ook erg blij zodra ze horen dat er een pakketje van de bibliotheek is. Ook ben ik een aantal mensen tegen gekomen op straat die de tasjes van de bibliotheek zagen en gelijk enthousiast reageerden met “goed bezig”. 


Kortom, ik vind het leuk om de boeken te bezorgen en heb zo het idee dat ik een steentje bij kan dragen!