Leeninformatie

Naar lezen & lenen

Leenvoorwaarden en tarieven per abonnement

De leentermijn, leentarief en boetetarief verschillen per abonnement. Ook verschilt het per abonnement of je toegang hebt tot de volledige collectie. Kies hieronder voor je abonnement om de leenvoorwaarden te bekijken.

Reserveren

Iets op het oog? Leden kunnen alle materialen, behalve Toppers films en romans, via de catalogus reserveren. Reserveren kost € 0,50 per titel. Dat tarief geldt ook voor reserveren via de bblthk bij een andere Gelderse bibliotheek. Als je het abonnement Compleet hebt is reserveren gratis.

Naast de kosten voor reserveren is het mogelijk dat je leengeld voor je materiaal betaald. Bekijk de voorwaarden per abonnement.

Reserveren via de catalogus

Verlengen

Geleende boeken, dvd’s en andere materialen kunnen worden verlengd zodat je er langer van kunt genieten. Verlengen doe je in je Mijn Menu. Eventueel leengeld en te-laat-geld wordt automatisch geregistreerd en te zijner tijd in de bblthk afgerekend.

In de volgende gevallen kun je niet verlengen:

  • Wanneer de te verlengen titel voor een andere lener is gereserveerd
  • Top 10 romans
  • Media van andere bibliotheken
  • Cd’s van Muziekweb
  • Bij een openstaande rekening hoger dan € 10,00. Dit bedrag is via Mijn Menu te betalen via iDeal of in de bblthk bij de betaalautomaat (zie ook Veelgestelde vragenLenen, reserveren en verlengen)