Leeshulpmiddelen

Naar collectie

De bblthk beschikt over allerlei (lees)hulpmiddelen voor diegenen die een extra handje kunnen gebruiken.

  • Grootletterboeken

    De letters in deze boeken zijn twee maal groter dan in gewone romans.

  • Luisterboek

    Een luisterboek bestaat uit 1 of meer cd's. Het verhaal wordt voorgelezen door de schrijver of een bekende Nederlander.

Koffer met leeshulpmiddelen

Een koffer bevat o.a. leesloepen van verschillende sterktes, een daglicht-leeslamp, een leesstandaard, een daisyspeler, een tweetal daisy-roms, en uitgebreide informatie over de middelen, de leveranciers en de diverse hulporganisaties.

De koffers kunnen een aantal weken worden geleend om op jouw gemak uit te proberen welke hulpmiddelen het meest geschikt zijn voor betreffende leesbeperking.

Als je geen koffer wilt lenen, zijn los te leen een Daisyrom-speler, een Spika Fluencay Spraaksynthese of Lexima Reading pen.

Vraag onze medewerkers om meer informatie.

Onze openingstijden en contactgegevens

Daisy-rom

Een daisy-rom is een luisterboek op één cd die op de pc of daisyspeler beluisterd kan worden.Het verhaal wordt voorgelezen door een professionele voorlezer. Op de daisyspeler kan bijvoorbeeld ook de snelheid van afspelen aangepast worden en start het verhaal altijd weer op het punt waarop je opgehouden was.

Bekijk onze collectie Daisy-roms

Website

Op deze website is BrowseAloud geactiveerd. Je kunt de tekst op deze website laten voorlezen via de knop Zet voorlezen aan, rechtsboven.

Meer informatie over BrowseAloud

Minder mobiel

Niet in staat om de bblthk te bezoeken maar wil je wel graag gebruik maken van de fysieke collectie? Ook dan kunnen we je iets voor je betekenen.