MeeMaakPodium

Wat is het MeeMaakPodium?

Het MeeMaakPodium is een podium van en voor alle (ja, echt alle!) Wageningers. Het is dé plek waar je daadwerkelijk iets kunt doen met de ideeën die je in je hoofd hebt. Of je nu veel weet van een bepaald onderwerp en deze kennis wilt delen, graag verhalen vertelt, een creatieve maker bent (denk aan: beeldende kunst, dans, muziek, theater) of een ander talent hebt dat je een podium wilt geven.

Kortom, het MeeMaakPodium is dé plek waar je jouw verhaal op jouw eigen manier kunt vertellen. Want ieders verhaal verdient het om te worden gezien, gehoord en gelezen.

Heb jij een idee?

Heb jij een idee over hoe jij dit podium wilt gaan benutten? Ken jij anderen die dit podium heel graag zouden willen gebruiken? Óf wil je heel graag nog even brainstormen over hoe je jouw idee vorm zou kunnen geven? Dan zijn er verschillende manieren om contact met ons op te nemen. 

  1. Stuur een mailtje naar activiteiten@bblthk.nl of bel naar 0317 - 413 352 en vraag naar Willemien, Sanne, Djuna of Rosanne.
  2. Kom tijdens openingstijden langs in de bblthk en vraag naar een van ons.

Het MeeMaakPodium in de bblthk biedt jou nu de kans om jouw idee of jouw publiek te laten groeien. Let op: je hoeft niet veel ervaring te hebben om mee te doen, het podium is er voor iedereen. Daarnaast is het MeeMaakPodium niet alleen voor makers, maar ook voor programmeurs en mensen die het leuk vinden om achter de schermen mee te werken.


Het MeeMaakPodium presenteert...

Old School International Bookclub

The Book Club is back! Would you like to join our Old School International Book Club that will be held every two weeks in the Wageningen Library? An initiative by Zehra Topal. Come and join us on biweekly on Friday! If you're joining us for the first time: please sign up!

Open Podium Spoken

ELKE maand is er open podium in de bblthk. Een podium voor nieuwe, gekke, hilarische, spannende en ontroerende verhalen. Wat er gezegd gaat worden en door wie is nog niet bekend en elke maand anders. JIJ mag ook wat komen zeggen. Of zingen, of dansen, of muziek maken of allemaal tegelijk. Alleen of met zo'n grote groep dat het net (niet) op het podium past. Of je hoeft niet eens iets te doen, je mag ook gewoon komen om te kijken en luisteren. Kom SPOKEN! Geef je je op als je op het podium wil staan?

Art Meets Culture festival

[Nederlands]
Het Art meets Culture festival op zondagmiddag 12 juni is een viering van de diversiteit in Wageningen! Wageningers met roots van over de hele wereld bieden hun kunsten aan in de bblthk. Iedereen is welkom om tussen 14.00 uur en 16.00 uur te komen zien, luisteren, proeven en voelen!

[English]
The Arts meets Culture festival on Sunday afternoon June 12th is a celebration of the diversity in Wageningen! Residents with roots from all over the world show their different arts in the bblthk. Everybody is welcome between 14:00 and 16:00 to look, listen, taste and feel!

Multilingual children Meetup

Invitation to Meet & Exchange: supporting multilingual skills of young children 0-4. We invited parents, educators and anyone interested in raising young children in multilingual households to exchange about supporting multilingual children with their language skills.

Workshop ‘A taste of quilting’

‘A taste of quilting’ is a relaxing workshop where you learn how to turn those old clothes you love but can’t wear anymore into a lasting memory. Instructor Rianne Doller is the owner of Kick Ass Quilts. With her quilting techniques, you’ll turn the clothes into a mini memory quilt. You can use the mini memory quilt as a coaster, so every time you enjoy a cup of tea or a glass of gin, you are reminded of those memories when you put the cup down.

Het Kneuzencafé

Heb jij een lijf met gebreken of een hoofd met kuren? Een totaal gebrek aan energie? Pas jij ook niet altijd even goed in een maatschappij vol gezonde mensen die wel duizend keer meer lijken te kunnen dan jij? Wees dan welkom, precies zoals je bent op het Kneuzencafé! Het kneuzencafé organiseerden we samen met Annelies Gramsma.

Oude liefde & Jonge Sla

De bblthk was voor een uurtje het centrum van Foodvalley. Singer-songwriter Gjalt van der Kooi zingt dan lichtverteerbare liedjes over alles wat de maag vult, van vlinders tot havermout (soms met een zucht van weemoed, dan weer met een holle lach!)

‘…En zó is het gekomen.’

Anneke Rot (69) heeft als ergotherapeut en later als activiteitenbegeleider altijd haar werkterrein gehad in de ouderenzorg. Ze kreeg daar de mooiste (liefdes)verhalen op een presenteerblaadje aangeboden. Naast dat ze deze graag zou wilde bundelen in een boekje dat vrolijk stemt, heeft ze daar een avond aan gewijd: ‘…En zó is het gekomen.’ Hoe dat is gekomen vertelde Anneke u zelf.

MeeMaakPodium in gesprek met de Waterlanders

Waterlanders een inkijkje in hun maakproces. Hoe maken zij van een plek een podium? Welke keuzes maken zij als makers? En vooral: hoe word je een maker? Hoe is dat bij henzelf gegaan? 

Een avond die speciaal was bedoeld voor nieuwe makers, mensen met ideeën die nog geen podium hebben of wat steun in de rug nodig hebben, alle nieuwsgierige dromers onder ons en natuurlijk alle fans van de Waterlanders.

Inloop-harpoptreden

De kinderen & jongeren van De Harplespraktijk hebben van zich laten horen! Ze speelden afwisselende muziek, van de Isle of Man tot klassiek en zelfs hier en daar een eigen compositie! Na afloop mocht je zelf ook even proberen hoe een harp voelt en klinkt.

Expositie "Welkom bij de Waterlanders"

Kunstenaarscollectief de Waterlanders bestaat 20 jaar en dat willen we graag met jullie vieren! We nodigen je van harte uit in de bblthk om de hoogtepunten uit die twintig jaar te komen bekijken. Onze producties staan in het teken van MeeMaken: het publiek doet mee in onze voorstellingen op locatie die we op vele verschillende plekken hebben uitgevoerd. Graag inspireren we nieuwe Wageningse makers!

Mocht dat gelukt zijn en wil jij jouw inspiratie een podium bieden? Neem dan zeker contact met ons op!

De expositie ‘Welkom bij de Waterlanders’ was in februari te zien in de bblthk.

Meertalig Voorleesfeest

Zondag 6 februari vond een hartverwarmend voorleesfestival plaats waarbij door Wageningers in alle hoeken van de bblthk in verschillende talen werd voorgelezen. Denk aan: Engels, Nederlands, Duits, Bulgaars, Arabisch en Papiaments.

Wil je ook in jouw eigen taal voorlezen of heb je soortgelijke ideeën en wil je deze graag uitvoeren? Laat het ons weten!

Het meertalig voorlezen is een initiatief van Percy Cicilia Jr.

Donkere Tijden, Lichte Verhalen

Jong of oud, licht of donker, kom luisteren en praat met een groep inspirerende mensen die vertellen over hoe bepaalde thema's hen tot beweging hebben gebracht. Met Engelstalige edities onder de titel Dark Times, Light Stories.

Stiekem met je gedanst

Dansers uit Wageningen waren in de donkere uren tijdens de coronapandemie een lichtpuntje met hun dansoptredens. Amateurdansparen en studentendansverenigingen van verschillende disciplines gaven steeds onaangekondigd een show.


MeeMaakTeam

Het team dat het MeeMaakPodium inhoud gaat geven bestaat uit ruim 39.000 leden, namelijk alle inwoners van Wageningen. Om je niet te overvallen stelt alleen de organisatorische kant zich voor: het team MeeMaakPodium van de bblthk. 

Willemien Dorresteijn

Willemien Dorresteijn is projectleider van het Meemaakpodium. Met haar achtergrond in ontwikkelingssamenwerking (Plan Nederland), sociaal- en cultureel werk (onderwijsontwikkelaar en docent Cultureel Maatschappelijk Werk – Hogeschool van Amsterdam, conceptontwikkelaar Cultura Ede) weet zij als geen ander interactieve betekenisvolle culturele projecten te ontwikkelen. Als projectleider focust zij op het vinden van nieuwe makers en programmeurs met wie het podium van de bblthk aantrekkelijker wordt voor álle Wageningers. Als saxofonist pakt zij zelf graag het podium en laat zich dan helemaal meeslepen in funky beats en jazzy sounds.

Sanne Oudshoorn

Het werken in een bibliotheek (of boekwinkel, maar in haar geval werd het een bibliotheek) is voor Sanne van jongs af aan een droom geweest. Voor in augustus 2021 die droom dan eindelijk werkelijkheid werd, heeft ze tien jaar als docente Nederlands in het VO en MBO gewerkt. Daarnaast is ze dichter/schrijver en eigenaresse van de Taalapotheek, dé plek voor talige medicatie in allerlei vormen en gedaanten.

In de bblthk draait Sanne twee middagen Publieksdienst, waarbij ze vooral geniet van het omringd zijn door boeken en verhalen van bezoekers. Daarnaast is ze medeverantwoordelijk voor de organisatie en uitvoer van de activiteiten binnen de bblthk en maakt ze deel uit van het team MeeMaakPodium.

Rosanne Hoogeveen

Rosanne Hoogeveen is de creatieve marketing- en communicatiespecialist van de bblthk én het MeeMaakPodium. Ze houdt zich bezig met het zichtbaar maken van de podiumactiviteiten, educatieve projecten en de samenwerkingen van de bblthk in Wageningen. Binnen het team legt ze de lijntjes naar andere thema's binnen de bblthk en is ze verantwoordelijk voor de promotie van alle ideeën binnen het MeeMaakPodium. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer of is ze online een potje aan het gamen.