De Grote Vriendelijke top 100 is bekend

Gepubliceerd op: 13 december 2021 14:12

'Lampje' van Annet Schaap is gekozen tot favoriete kinderboek aller tijden in een verkiezing van de Grote Vriendelijke Podcast en Hebban. Het boek voert De Grote Vriendelijke 100 aan, vlak voor 'De brief voor de koning' van Tonke Dragt en 'Kruistocht in spijkerbroek' van Thea Beckman. De lijst is samengesteld door bijna 2500 lezers die hun favoriete top 5 aller tijden instuurden.

Leen direct de top 10

 • Annie M.G. Schmidt Pluk van de Petteflet

  Pluk woont op het zolderkamertje van de Petteflet. Hij is de held en de redder wanneer de andere flatbewoners en zijn dierenvriendjes in nood verkeren. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

 • Astrid Lindgren De gebroeders Leeuwenhart

  De broers Jonatan en Kruimel zijn onafscheidelijk. Als zij kort na elkaar sterven, ontmoeten ze elkaar weer in Nangijala, een sprookjesachtige plek. Maar niet alles is er zo mooi als het lijkt, want de wrede heerser Tengil houdt het land in zijn macht. Zijn vreselijkste wapen is de draak Katla. Kunnen de broers dit monster verslaan? Een prachtig boek,...

  E-book

 • J.K. Rowling Harry Potter en de steen der wijzen

  Na de dood van zijn ouders woont Harry Potter in de bezemkast bij zijn zeer onvriendelijke tante en oom. Op zijn elfde hoort hij dat hij een tovenaar is. Hij gaat naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus en hij ontdekt dat hij een gevaarlijke aartsvijand heeft. Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

 • Hier is de boze heks Bekijk details

  Hanna Kraan

  Dertig verhalen over de boze heks en haar dierenvriendjes. Ze schopt de boel regelmatig in de war, maar kan ook heerlijke snoepjes en appeltaart toveren. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca....

 • Astrid Lindgren Ronja de roversdochter

  Ronja en Birk willen niet meedoen aan de ruzie tussen hun vaders, die beiden gevreesde roverhoofdmannen zijn. Zij willen vrienden zijn en vluchten in de natuur. Maar daar krijgen ze te maken met gevaarlijke vogelheksen en aardmannen. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

Bekijk de volledige top 100