Kerst

Wat is er te doen tijdens de kerst?

Kom naar de bblthk voor leuke kerstboeken, kerstmuziek of kerstfilms. Of leen online een e-book of luisterboek. We hebben genoeg keuze!

Kerstliedjes om mee te zingen! Ben jij erbij?

De Notenkraker met Frank Groothof

Verzorgd door A-capellakoor Punt Uit

Op zaterdag 17 december brengt a-capellakoor Punt Uit traditiegetrouw een uur lang verschillende kerstliedjes in de bblthk. Iedereen is van harte welkom om lekker te komen luisteren of uit volle borst mee te zingen tussen 16.00 en 17.00 uur.

Meer informatie

Kerst Sing-in voor peuters en kleuters

Maak in de OBA je eigen lichtkunstwerk voor het Amsterdam Light Festival

Boom, als ik me niet vergis, denk ik dat het bijna kerstfeest is. Met dit vrolijke lied wordt de toon gezet voor de Kerst Sing-in van Muziek-op-Schootdocent Saskia Beverloo en harpiste Nanja Bakker. Kinderen van 2 tot en met 6 jaar zijn samen met hun (groot)ouder van harte welkom bij deze sing-in op zondag 18 december, van 9.30 tot 10.15 uur en van 11.00 - 11.45 uur in de bblthk.

Toegang is gratis maar reserveer vooraf je plek.

Meer informatie en inschrijven

Grootouders voor het klimaat lezen voor

Verzorgd door Grootouders lezen voor het klimaat

Grootouders voor het Klimaat zetten zich zich in voor het klimaat en doen dat ook door voorlezen aan (klein) kinderen! Zij lezen voor uit kinderboeken over natuur en klimaat, waarin op een speelse manier de klimaatverandering ter sprake komt en de gevolgen voor mens en natuur. Ook op 24 december lezen ze van 11.30 tot 12.30 uur voor aan kinderen in de basisschoolleeftijd.

Meer informatie

Aangepaste openingstijden

Rond de feestdagen is de bblthk wat vaker op zondag open en soms iets eerder dicht.

Bekijk de aangepaste openingstijden

Boeken

Romantische verhalen

Spanning


Koken


Boekentips van onze redactie


Op zoek naar voorleesfilmpjes?

Klik op de knop hieronder en meld je aan met je bibliotheekpas. Op www.devoorleeshoek.nl vind je vele voorleesfilmpjes over Kerstmis.

Naar de Voorleeshoek

Prentenboeken


E-books

Luisterboeken


Tips van de redactie

 • Agatha Christie Kerst met Poirot

  Poirot wordt te hulp geroepen als op kerstavond de oude, invalide eigenaar van een groot landgoed vermoord wordt gevonden.

  E-book

 • Susan Wiggs Kerst aan Willow Lake

  De Avalon-serie 10 - Kerst aan Willow LakeWie zegt dat de Kerstman niet bestaat?Logan O'Donnell geniet ervan om vader te zijn. Alleen jammer dat hij het alleen moet doen. Bovendien woont zijn zoontje, Charlie, ver weg, waardoor hij hem niet zo vaak kan zien. Toch is Logan niet verbitterd na zijn scheiding. Sterker nog, hij is des te vastbeslotener om...

  E-book

 • Claudia Vanzegbroeck Kerst op afstand

  Chloë gaat een andere kerstperiode tegemoet dan ze had verwacht. Ze kan niet bij haar ouders op bezoek en heeft zich erbij neergelegd dat het eenzaam zal zijn dit jaar. Tijdens haar zoektocht op het internet naar een nieuwe dierenvriend wordt ze betoverd door een paar hondenogen dat ze maar niet uit haar hoofd kan zetten. Ze haast zich naar het asiel...

  E-book

 • Jeanette Winterson Kerstdagen

  Magie is een hoofdingrediënt in het speelse, vindingrijke oeuvre van Jeanette Winterson, en nu laat ze haar fantasie de vrije loop in twaalf betoverende 'Kerstverhalen' voor de donkere, koude avonden – aangevuld met twaalf feestelijke recepten voor een vleugje Engelse kerstsfeer. In een afgelegen victoriaans huis aan zee, tijdens de langste nacht van...

  E-book

 • Jenny Bayliss Twaalf dagen voor kerst

  Op zoek naar de ware partner besluit een succesvolle jonge vrouw mee te doen aan een 12-dates arrangement voor Kerst.

  E-book

 • Hetty Kleinloog Een goede kerst

  Een jong meisje uit de Amsterdamse Jordaan probeert tevergeefs vriendschap te sluiten met haar knorrige, bejaarde overbuurvrouw en zet alles op alles om haar aan het buurtfeest op kerstavond deel te laten nemen.

  E-book

E-books voor kinderen

Luisterboeken voor kinderen

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten