MeeMaakPodium

Wat is het MeeMaakPodium?

Het MeeMaakPodium is een podium van en voor alle (ja, echt alle!) Wageningers. Het is dé plek waar je daadwerkelijk iets kunt doen met de ideeën die je in je hoofd hebt. Of je nu veel weet van een bepaald onderwerp en deze kennis wilt delen, graag verhalen vertelt, een creatieve maker bent (denk aan: beeldende kunst, dans, muziek, theater) of een ander talent hebt dat je een podium wilt geven.

Kortom, het MeeMaakPodium is dé plek waar je jouw verhaal op jouw eigen manier kunt vertellen. Want ieders verhaal verdient het om te worden gezien, gehoord en gelezen.

Heb jij een idee?

Heb jij een idee over hoe jij dit podium wilt gaan benutten? Ken jij anderen die dit podium heel graag zouden willen gebruiken? Óf wil je heel graag nog even brainstormen over hoe je jouw idee vorm zou kunnen geven? Dan zijn er verschillende manieren om contact met ons op te nemen. 

  1. Stuur een mailtje naar activiteiten@bblthk.nl of bel naar 0317 - 413 352 en vraag naar Willemien, Sanne of Rosanne.
  2. Kom tijdens openingstijden langs in de bblthk en vraag naar een van ons.

Het MeeMaakPodium in de bblthk biedt jou nu de kans om jouw idee of jouw publiek te laten groeien. Let op: je hoeft niet veel ervaring te hebben om mee te doen, het podium is er voor iedereen. Daarnaast is het MeeMaakPodium niet alleen voor makers, maar ook voor programmeurs en mensen die het leuk vinden om achter de schermen mee te werken.


Het MeeMaakPodium presenteert...

Expositie "Welkom bij de Waterlanders"

Kunstenaarscollectief de Waterlanders bestaat 20 jaar en dat willen we graag met jullie vieren! We nodigen je van harte uit in de bblthk om de hoogtepunten uit die twintig jaar te komen bekijken. Onze producties staan in het teken van MeeMaken: het publiek doet mee in onze voorstellingen op locatie die we op vele verschillende plekken hebben uitgevoerd. Graag inspireren we nieuwe Wageningse makers!

Mocht dat gelukt zijn en wil jij jouw inspiratie een podium bieden? Neem dan zeker contact met ons op!

De expositie ‘Welkom bij de Waterlanders’ is vanaf vrijdag 18 februari te zien in de bblthk.

Meertalig Voorleesfeest

Zondag 6 februari vond een hartverwarmend voorleesfestival plaats waarbij door Wageningers in alle hoeken van de bblthk in verschillende talen werd voorgelezen. Denk aan: Engels, Nederlands, Duits, Bulgaars, Arabisch en Papiaments.

Wil je ook in jouw eigen taal voorlezen of heb je soortgelijke ideeën en wil je deze graag uitvoeren? Laat het ons weten!

Het meertalig voorlezen is een initiatief van Percy Cicilia Jr.

Donkere Tijden, Lichte Verhalen

Jong of oud, licht of donker, kom luisteren en praat met een groep inspirerende mensen die vertellen over hoe bepaalde thema's hen tot beweging hebben gebracht. Met Engelstalige edities onder de titel Dark Times, Light Stories.

Stiekem met je gedanst

Dansers uit Wageningen waren in de donkere uren tijdens de coronapandemie een lichtpuntje met hun dansoptredens. Amateurdansparen en studentendansverenigingen van verschillende disciplines gaven steeds onaangekondigd een show.

En jij?

Heb jij een idee over hoe jij dit podium wilt gaan benutten? We horen het graag!
  • Stuur een mailtje naar activiteiten@bblthk.nl of bel naar 0317 - 413 352 en vraag naar Willemien, Sanne of Rosanne.
  • Kom tijdens openingstijden langs in de bblthk en vraag naar een van ons.

In de planning


MeeMaakTeam

Het team dat het MeeMaakPodium inhoud gaat geven bestaat uit ruim 39.000 leden, namelijk alle inwoners van Wageningen. Om je niet te overvallen stelt alleen de organisatorische kant zich voor: het team MeeMaakPodium van de bblthk. 

Willemien Dorresteijn

Willemien Dorresteijn is projectleider van het Meemaakpodium. Met haar achtergrond in ontwikkelingssamenwerking (Plan Nederland), sociaal- en cultureel werk (onderwijsontwikkelaar en docent Cultureel Maatschappelijk Werk – Hogeschool van Amsterdam, conceptontwikkelaar Cultura Ede) weet zij als geen ander interactieve betekenisvolle culturele projecten te ontwikkelen. Als projectleider focust zij op het vinden van nieuwe makers en programmeurs met wie het podium van de bblthk aantrekkelijker wordt voor álle Wageningers. Als saxofonist pakt zij zelf graag het podium en laat zich dan helemaal meeslepen in funky beats en jazzy sounds.

Sanne Oudshoorn

Het werken in een bibliotheek (of boekwinkel, maar in haar geval werd het een bibliotheek) is voor Sanne van jongs af aan een droom geweest. Voor in augustus 2021 die droom dan eindelijk werkelijkheid werd, heeft ze tien jaar als docente Nederlands in het VO en MBO gewerkt. Daarnaast is ze dichter/schrijver en eigenaresse van de Taalapotheek, dé plek voor talige medicatie in allerlei vormen en gedaanten.

In de bblthk draait Sanne twee middagen Publieksdienst, waarbij ze vooral geniet van het omringd zijn door boeken en verhalen van bezoekers. Daarnaast is ze medeverantwoordelijk voor de organisatie en uitvoer van de activiteiten binnen de bblthk en maakt ze deel uit van het team MeeMaakPodium.

Rosanne Hoogeveen

Rosanne Hoogeveen is de creatieve marketing- en communicatiespecialist van de bblthk én het MeeMaakPodium. Ze houdt zich bezig met het zichtbaar maken van de podiumactiviteiten, educatieve projecten en de samenwerkingen van de bblthk in Wageningen. Binnen het team legt ze de lijntjes naar andere thema's binnen de bblthk en is ze verantwoordelijk voor de promotie van alle ideeën binnen het MeeMaakPodium. In haar vrije tijd staat ze graag op de dansvloer of is ze online een potje aan het gamen.