Veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen uit de bblthk. Klik op de vraag om het antwoord te zien.

Corona

Activiteiten: Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig?

Bij veel van onze activiteiten is er geen coronatoegangsbewijs nodig. Als er voor en activiteit wel om een coronatoegangsbewijs wordt gevraagd, dan wordt dit expliciet op de pagina van de activiteit aangegeven.

Kan ik ook boeken laten thuisbezorgen?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Momenteel zijn we bezig om voor inwoners van Wageningen die vanwege een beperking aan huis gebonden zijn en hun boeken en andere media door iemand anders moeten laten halen, een speciaal ‘bibliotheek aan huis abonnement’ aan het inrichten.

Lidmaatschap

Ik wil lid worden van de bblthk. Hoe doe ik dat?

Welkom bij de bblthk! We hebben verschillende soorten abonnementen met verschillende tarieven. Om lid te worden moet je altijd fysiek naar onze locatie komen. Lees meer over lid worden.

Kan ik lid worden als ik niet in staat ben langs te komen?

Ja! Lid worden kan nog steeds, je kunt je hier inschrijven voor een abonnement. Je kunt dan onder andere direct gebruik van de online Bibliotheek.

Wat kost het lidmaatschap van de bblthk?

We hebben verschillende soorten abonnementen met verschillende tarieven. Ook kun je eventueel gebruik maken van het 'Ik doe mee!'- fonds. Lees meer over lidmaatschapstarieven.

Ik wil mijn lidmaatschap van de bblthk opzeggen. Hoe doe ik dat en wat is de opzegtermijn?

Je abonnement kan je opzeggen via dit formulier. De opzegtermijn is één maand.

Mijn abonnement van de bblthk verloopt binnenkort. Wordt deze automatisch verlengd?

Als je hebt gekozen voor automatisch incasso wordt je abonnement automatisch verlengd.

Ik ben niet staat om de bblthk te bezoeken, maar ik zou wel graag lid worden.

Voor inwoners van Wageningen die vanwege een beperking aan huis gebonden zijn en hun boeken en andere media door iemand anders moeten laten halen, heeft de bblthk een speciaal ‘bibliotheek aan huis abonnement’.

Bij dit lidmaatschap is de leentermijn verhoogd naar zes weken en wordt er geen leengeld en geen telaatgeld berekend.

Als er niemand in de naaste omgeving is om boeken te halen kan contact opgenomen worden met het Vrijwilligers Centrum Wageningen. Zij proberen dan een vrijwilliger te vinden die dat kan doen. 

Hoe kan ik een wachtwoord voor Mijn Menu aanmaken of mijn wachtwoord wijzigen?

Op de inlogpagina van Mijn Menu vind je het kopje 'Wachtwoord vergeten of eerste keer aanmelden?', waar een link onder staat. Vul je lenersnummer links in en klik op de link. Je ontvangt per e-mail een link waarmee je je wachtwoord kunt wijzigen. Is je huidige e-mailadres niet bij ons bekend? Neem dan contact met ons op.

Lenen, reserveren en verlengen

Wat kost het lenen van boeken en dvd’s?

Voor verschillende soorten boeken en dvd's gelden verschillende leentarieven en soms ook verschillende leentermijnen. Bekijk de leentarieven en de leentermijnen.

Hoe betaal ik een openstaand bedrag?

In de bblthk kun je via de betaalautomaat openstaande bedragen betalen.

Betalingen kunnen ook via iDEAL gedaan worden. Dit gaat via Mijn Menu. Heb je een openstaande post? Dan verschijnt de betaaloptie automatisch in je Mijn Menu.

Wat moet ik doen als ik geblokkeerd ben?

  • Bij een openstaande rekening hoger dan € 10,00 wordt je geblokkeerd. Je kunt de blokkade ongedaan maken door betaling in de bblthk, via Mijn Menu of door het bedrag over te maken (Let op: de verwerking bij betaling per bank kan oplopen tot 10 werkdagen).
  • Bij teveel inlogpogingen in Mijn Menu kan het zijn dat je in het kader van veiligheid ook geblokeeerd wordt. Na 24 uur wordt de blokkering automatisch opgeheven. Wil je sneller van je blokkade af? Neem dan contact met ons op.

Ik kan mijn lenerspas niet meer vinden. Kan ik dan toch boeken lenen?

Lenen is helaas dan even niet mogelijk; je hebt een nieuwe leenerspas nodig. De vergoeding voor een nieuwe lenerspas bedraagt hiervoor € 2,50. Kom hiervoor naar onze servicebalie tijdens onze openingstijden.

Ik wil graag een boek reserveren bij de bblthk. Wat moet ik daarvoor doen?

Login in je Mijn Menu, zoek vervolgens het gewenste boek op in de catalogus. Op de detailpagina van het boek verschijnt nu de optie tot reserveren.

Moet ik lid zijn van de bblthk om e-books te lenen?

Je kan zowel lid worden van de Online Bibliotheek als van de bblthk om e-books te lenen. Een abonnement bij de Online Bibliotheek kost € 42,- per jaar, een abonnement bij de bblthk is gratis voor 0 t/m 15 jaar, € 22,- voor jongeren van 16 en 17 jaar en € 35,- vanaf 18 jaar.

Lidmaatschapsinformatie de Online Bibliotheek
Lidmaatschapsinformatie de bblthk

Ik wil mijn boeken graag inleveren buiten openingstijd. Kan dat?

Boeken en andere materialen kunnen buiten openingstijd via onze buitenbrievenbus ingeleverd worden. Deze brievenbus zit links van onze ingang. Je krijgt geen fysiek inleverbewijs. Twijfel je of je een boek hebt ingeleverd? Log dan in op Mijn Menu. Daar zie je alle materialen die op je naam staan.

Als ik een materiaal leen in een andere vestiging, mag ik deze bij de bblthk inleveren?

Materialen uit andere vestigingen inleveren is mogelijk, mits het om een materiaal gaat dat uit een Gelderse bibliotheek is geleend. Bekijk het overzicht bibliotheken in Gelderland.

Collectie

Ik mis een boek of een dvd in de collectie van de bblthk. Kan de bblthk die aanschaffen?

Je kan daarvoor een verzoek tot aanschaf doen. Doe een verzoek.

Moet ik lid zijn van de bblthk om e-books te lenen?

Je kan zowel lid worden van de Online Bibliotheek als van de bblthk om e-books te lenen. Een abonnement bij de Online Bibliotheek kost € 42,- per jaar, een abonnement bij de bblthk is gratis voor 0 t/m 15 jaar, € 22,- voor jongeren van 16 en 17 jaar en € 35,- vanaf 18 jaar.

Met welke gegevens kan ik inloggen bij de Online Bibliotheek?

Inloggen bij de Online Bibliotheek doe je met je pasnummer en het wachtwoord wat je gebruikt om in te loggen op Mijn Menu op www.bblthk.nl.

Onze locatie

Wij zoeken voor een van onze activiteiten een ruimte. Kan dat ook bij de bblthk? Wat zijn de kosten voor het huren van de ruimte?

De bblthk is voorzien van alles wat nodig is voor het geven van lezingen, debatten, workshops et cetera. De meest actuele informatie hebben we voor je op een rij gezet. Lees meer.

Wat zijn de openingstijden van de bblthk?

De bblthk is van maandag tot en met zaterdag open, met uitzondering van een aantal sluitingsdagen. Doordeweeks is er ook sprake van zelfservice tot 12.00 uur. Bekijk de exacte openingstijden.

Algemeen

Heeft de bblthk ook studieplekken?

We hebben diverse mogelijkheden om zelfstandig of in een groepje aan de slag te gaan. We hebben gratis wifi. Tegen geringe vergoeding kun je ook gebruik maken van onze openbare computers en onze printers. Lees meer.


Staat je vraag er niet bij?