Reserveren en verlengen

Reserveren

Iets op het oog? Leden kunnen alle materialen, behalve Toppers films en romans, via de catalogus reserveren. Reserveren kost € 0,50 per titel. Dat tarief geldt ook voor reserveren via de bblthk bij een andere Gelderse bibliotheek. Als je het abonnement Compleet hebt is reserveren gratis.

Naast de kosten voor reserveren is het mogelijk dat je leengeld voor je materiaal betaald. Bekijk de voorwaarden per abonnement.

Verlengen

Geleende boeken, dvd’s en andere materialen kunnen worden verlengd zodat je er langer van kunt genieten. Verlengen doe je in je Mijn Menu. Eventueel leengeld en te-laat-geld wordt automatisch geregistreerd en te zijner tijd in de bblthk afgerekend.

In de volgende gevallen kun je niet verlengen:

  • Wanneer de te verlengen titel voor een andere lener is gereserveerd
  • Top 10 romans
  • Media van andere bibliotheken
  • Cd’s van Muziekweb
  • Bij een openstaande rekening hoger dan € 10,00. Dit bedrag is via Mijn Menu te betalen via iDeal of in de bblthk bij de betaalautomaat (zie ook Veelgestelde vragenLenen, reserveren en verlengen)

Wetenschappelijke boeken lenen met WorldCat Discovery

Via WorldCat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die je eigen Bibliotheek niet heeft. Je vindt hier boeken van universiteitbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen.

Verzoek tot aanschaf

Hebben wij niet wat je zoekt, dan kan je kijken bij andere bibliotheken. Maar je kan ook een verzoek tot aanschaf doen.

Heb je nog vragen over reserveren of verlengen?