Soula Esveld de voorleeskampioen van Wageningen

Gepubliceerd op: 12 februari 2019 17:03

Soula Esveld (10) van de Johan Frisoschool heeft op 6 februari de Wageningse voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Zij mag daarom Wageningen vertegenwoordigen in de halve finale, op 9 maart in Twello. Hiermee maakt zij kans om De Nationale Voorleeskampioen 2019 te worden.

Aangemoedigd door hun supporters, werden de voorlezers om de beurt door presentator Goochelaar Jan naar voren gehaald. Na een kort uitleg over het zelf gekozen boek, las ieder kandidaat een fragment voor. De schoolkampioenen die hun voorleeskunsten lieten horen waren: Amber Cobben (OBS De Nijenoord), Eva Wisse (Kardinaal Alfrinkschool), Ilse Keukens (OBS De Tarthorst), Eliza Fronk (St. Jozefschool) en Soula Esveld (Johan Frisoschool).

Het jureren was in handen van de wethouder Anne Janssen en schrijvers Mieke van Hooft en Martijn Adelmund. De jury lette op de zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo, maar vond vooral knap hoe winnares Soula haar persoonlijkheid meenam in haar verhaal.

Tijdens de voorronde in de bblthk las Soula voor uit Spirit Animals van Brandon Mull. De jongedame heeft in de voorafgaande schoolronde haar klasgenoten al verslagen en is nu dus op weg naar de provinciale finale in Twello. Eind mei staat zij hopelijk in de finale en maakt zij, met coaching van Martijn Adelmund, kans om De Nationale Voorleeskampioen 2019 te worden.

Terugkijken

Was u niet bij de voorrondes? De voorrondes zijn hier terug te kijken.
 

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen i.s.m. de openbare bibliotheken.