Een spannend avontuur met het Tangramkatbezoek

Gepubliceerd op: 11 maart 2019 16:53

Tussen 18 en 28 maart komen ruim 300 leerlingen van groep 1/2 naar de bblthk voor een Tangramkatbezoek. Hierbij maken zij door middel van een speelprentenboek op speelse wijze kennis met een tangrampuzzel.

Een tangram bestaat uit 7 stukjes: 5 driehoeken, een vierkant en een parallellogram. Maranke Rinck en Martijn van der Linden maakten er een prachtig speelprentenboek mee, met een echte tangrampuzzel erin. Het boek volgt een jongen die na het puzzelen van een kat nog meer tangramdieren wil maken.

De bblthk maakt met behulp van het prentenboek een boeiend Tangramkatbezoek van voor groep 1/2 van basisscholen in Wageningen. Tijdens het bezoek lezen we het verhaal Tangramkat voor met vertelplaten en leggen we uit wat een tangrampuzzel is met een XXL-voorbeeld. De kinderen beleven hierbij een spannend avontuur als ze op zoek gaan naar vriendjes voor de kat.

Met dit bezoek laten we de kinderen zien wat er met fantasie en creativiteit allemaal mogelijk is én dat je veel plezier kunt beleven aan boeken.

Ook nieuwsgierig naar Tamgramkat? Reserveer het boek.