Boekenweek 2019 volgende week van start

Gepubliceerd op: 15 maart 2019 10:00

De Boekenweek 2019 gaat volgende week van start. De 84e editie van de Boekenweek, die van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019 plaatsvindt, heeft als thema "De moeder de vrouw". In de bblthk vinden er twee lezingen plaats rondom de Boekenweek.

Boekenweek met Jan Brokken: De rechtvaardigen

Op woensdag 27 maart geeft Jan Brokken een lezing over zijn nieuwe roman De rechtvaardigen. Het boek beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van enkele ontkomen Joden in een meeslepend epos. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment. Toegang: 5,- euro. Lees meer over deze lezing.

Top Naeff; zoveel meer dan schrijfster van meisjesboeken

Op zondagmiddag 31 maart om 15.00 uur geeft Gé Vaartjes een lezing in de bblthk over het leven en werk van Top Naeff. Hij schetst een boeiend portret aan de hand van anekdotes, foto’s, brieven en andere documenten. De toegang is gratis. Lees meer over deze lezing.

Thema Moeder de vrouw

De Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Lees meer over de Boekenweek.