Voorleesfeest tijdens de Nationale Voorleesdagen

Gepubliceerd op: 29 november 2018 10:37

Het prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers loopt als een rode draad door de activiteiten in de bblthk tijdens De Nationale Voorleesdagen die officieel gehouden worden van 23 januari tot en met 2 februari.

Voor 250 kinderen van kinderopvangorganisaties in Wageningen is het zelfs twee weken feest: vanaf 21 januari komen zij in de ochtenden naar de bblthk voor een voorleesfeest waarin het prentenboek van het jaar centraal staat.

Voorstellingen

Om de voorleesvreugde te verhogen zijn er zelfs twee verschillende voorstellingen in de bblthk!

Wapperkids geeft op zaterdag 26 januari om 10.00 uur de voorleesvoorstelling met gebaren Kat & Muis. Een ontdekkingstocht door drie prentenboeken speciaal voor de kleintjes van 2-4 jaar. Vrije toegang.

En Poppentheater De Kletskous speelt op zondag 3 februari om 10.00 uur én om 11.15 uur de voorstelling ‘Poezen blues’, een vrolijke poppenvoorstelling met livemuziek, interactie en fantasie voor peutersen kleuters. Reserveer hier je kaartjes.

Prentenboek TopTien

Voorlezen aan de allerkleinsten? Kies een boek uit de Prentenboek TopTien en laat u inspireren door de keuze van een jury van jeugdbibliothecarissen! Deze TopTien boeken staan tijdens De Nationale Voorleesdagen tentoongesteld in de bblthk.

Cadeau

Voorlezen is elke dag een feest en heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Redenen genoeg voor een bezoek aan de bblthk! Peuters en kleuters die tijdens De Nationale Voorleesdagen lid worden van de bblthk krijgen een vingerpopje tijger cadeau.