Vanaf maandag 18 mei zijn we weer voorzichtig open

Gepubliceerd op: 8 mei 2020 16:35

We zijn heel blij met het nieuws dat bibliotheken al vanaf maandag 11 mei hun deuren mogen openen. Belangrijk is wel dat we de veiligheid van iedereen kunnen waarborgen. We werken er hard aan om aan de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM te voldoen. Dit kost nog wat tijd en we vragen daarom nog even om geduld. We kunnen vanaf maandag 18 mei voorzichtig onze deuren openen. Wij verheugen ons op je komst!

Wees welkom voor een kort verblijf in de bblthk!

Stapsgewijs open

We hanteren aangepaste openingstijden. Ook beginnen we met een beperkt aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het pand aanwezig mag zijn. Net als in de winkels gaan we werken met winkelmandjes. 

Onze openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 13.00 - 17.30 uur
Zaterdag van 13.00 - 17.00 uur

In de bblthk mogen 70 bezoekers aanwezig zijn.

Boekkoerier voor kwetsbare doelgroepen

We gaan voorlopig door met de boekkoerier. Was de boekkoerier de afgelopen twee maanden bedoeld voor alle leden van de bblthk, vanaf 18 mei richt de boekkoerier zich speciaal op de kwetsbare doelgroepen, die vanwege deze corona-crisis aan huis gebonden zijn. Behoor je tot de kwetsbare doelgroep, oefen je een vitaal beroep uit of ben je niet in staat om naar de bblthk te komen? Je kunt boeken bij ons bestellen via deze pagina, en onze boekkoerier zal de boeken bij je bezorgen. 

Reserveren vanuit andere bibliotheken

Omdat alle bibliotheken de afgelopen weken gesloten waren, was het ook niet mogelijk vanuit andere bibliotheken boeken te reserveren. Dat is vanaf maandag 11 mei weer mogelijk. Tot 1 juni is reserveren gratis.

Online diensten

Onze online diensten zoals e-books en luisterboeken van de bblthk blijven we aanbieden via onze website. Onze pagina met tips voor thuis verversen we regelmatig met nieuws en tips. Abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Werkplekken en leeszaal

Voorlopig zijn onze werk- en studeerplekken nog gesloten, net als onze leeszaal. Wij houden de maatregelen en bijbehorende mogelijkheden goed in de gaten. Houd onze website in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Activiteiten

We missen de reuring in onze bblthk enorm. Maar alle activiteiten die gepland staan tot 1 juni zijn geannuleerd of uitgesteld naar een nader te bepalen datum. Wel ben je welkom bij het Digitaalcaf√©, deze organiseren we voorlopig online. Lees meer.

Veiligheidsmaatregelen

Wij richten de bblthk zo in dat het voor jou veilig is om ons te bezoeken en voor onze medewerkers veilig is om te werken.

Hieronder lees je welke veiligheidsmaatregelen wij treffen om op 18 mei weer open te kunnen: 

  • Kom alleen langs voor het lenen van materialen. 
  • Inleveren van materialen kan via onze buitenbrievenbus.
  • Ingeleverde boeken gaan 72 uur in quarantaine. Dit zorgt niet voor telaatgeld.
  • Kom het liefst alleen en houd minimaal 1.5 meter afstand van elkaar en van de medewerkers. 
  • Volg de bewegwijzering binnen en buiten de bblthk.  
  • De toiletten zijn gesloten. 
  • Raak boeken en materialen niet onnodig aan.
  • Medewerkers zien toe op naleving van bovenstaande regels. Volg alsjeblieft hun aanwijzingen.
  • De bblthk wordt elke dag grondig schoongemaakt.   

Heb je verkoudheids- of griepverschijnselen, volg dan het advies van het RIVM en blijf thuis.