Stadsdichtersverkiezing uitgesteld

Gepubliceerd op: 18 januari 2021 10:48

In goed overleg hebben bblthk en lokale omroep RTV Rijnstreek besloten de verkiezing van de nieuwe stadsdichter voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Er lag een prachtig plan op tafel voor de verkiezingsuitzending van 28 januari. “De komst van de Britse coronavariant en dus de kans op een verzwaring van de maatregelen, halen een streep door de feestelijke opnamen die ons voor ogen stonden,” aldus bblthk-directeur Manja Mekking. 

Zodra een versoepeling van de maatregelen in zicht komt zal een nieuwe datum voor de verkiezing worden vastgesteld. Tot die tijd blijft Ivanka de Ruijter de Wageningse stadsdichter.

Kandidaten voor de functie van stadsdichter zullen in de komende weken te horen zijn in het cultuurprogramma ‘Je weet niet wat je hoort’ op Rijnstreek-FM. Dat programma wordt op woensdagavond, vrijdagochtend en zaterdagavond uitgezonden. In de nieuwsbrief van de bblthk zullen gedichten van de kandidaten worden opgenomen. Op de website en de sociale media van bblthk is ruimte voor een gefilmd gedicht.