Coronavirus en de bblthk

De bblthk is tijdelijk gesloten. De sluiting van publieke locaties is een maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Blijf op de hoogte van onze activiteiten tijdens onze sluiting.

Resultaat 1 - 10 (van 19)

 • Bibliotheken stellen 100 e-books beschikbaar via ThuisBieb  

  6 april 2020

  De gebouwen zijn gesloten, maar de Nederlandse bibliotheken zijn online gewoon open. In de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei. 

  Bekijk details van Bibliotheken stellen 100 e-books beschikbaar via ThuisBieb  

 • Radioboeken te luisteren via RTV Rijnstreek

  3 april 2020

  Vanaf aanstaande maandagmiddag 6 april zendt de lokale omroep RTV Rijnstreek-radio tussen drie en half vier een radioboek uit. Bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers vertellen daarin eigen verhalen.

  Bekijk details van Radioboeken te luisteren via RTV Rijnstreek

 • Wij gaan op berenjacht!

  1 april 2020

  De berenjacht is een initiatief om kinderen even te vermaken nu het land plat ligt . Veel inwoners geven gehoor aan een oproep en zetten een knuffelbeer voor het raam, zodat kinderen beren kunnen zoeken. Tip: je kunt met je kinderen ook langs de bblthk om beren te spotten.

  Bekijk details van Wij gaan op berenjacht!

 • Even samen sparren? Tune in op Facebook live!

  1 april 2020

  Ben je vrijwilliger bij de VoorleesExpress en zoek je naar hoe je het aan kunt pakken met je gezin nu Corona de dienst uitmaakt? Woensdagavond 1 april om 19 uur kun je via Facebook Live sparren met Anne Heinsbroek, mede-oprichter en directeur van stichting VoorleesExpress.

  Bekijk details van Even samen sparren? Tune in op Facebook live!

 • Lid worden tijdens de sluiting

  27 maart 2020

  Lid worden van de bblthk kan tijdens onze sluiting nog steeds! Je kunt ons pand momenteel niet fysiek bezoeken maar met een abonnement kun je wel gebruik maken van onder andere luisterboeken, e-books en onze tijdelijke bezorgservice.

  Bekijk details van Lid worden tijdens de sluiting

 • Uitstel verkiezing Beste bibliotheek van Nederland 2020

  25 maart 2020

  De bblthk is een van de genomineerden voor de verkiezing tot Beste bibliotheek van Nederland 2020. Maar met het oog op de huidige situatie in ons land wordt deze verkiezing uitgesteld tot een datum later dit jaar.

  Bekijk details van Uitstel verkiezing Beste bibliotheek van Nederland 2020

 • Boekenweek wordt verlengd tot Boekenmaand

  24 maart 2020

  In verband met het coronavirus zijn veel Boekenweek activiteiten in de boekhandels en bibliotheken verplaatst. Ook de NS gratis reizendag met het Boekenweekgeschenk kan niet doorgaan.

  Bekijk details van Boekenweek wordt verlengd tot Boekenmaand

 • De bblthk en New York Pizza slaan handen ineen: boeken en dvd's bezorgen

  20 maart 2020

  De bblthk heeft vorig weekend ook haar deuren voor drie weken moeten sluiten, om verspreiding van het corona-virus te vertragen. Om inwoners van Wageningen in deze moeilijke tijd toch toegang te geven tot boeken, films en muziek gaan de bblthk en New York Pizza samenwerken. Vanaf woensdag 25 maart start de bblthk met een bezorgservice in Wageningen. De bblthk werkt hierin samen met New York Pizza, die al veel ervaring heeft met bezorgen.

  Bekijk details van De bblthk en New York Pizza slaan handen ineen: boeken en dvd's bezorgen

 • (Online) lees- en luistertips voor komende periode

  20 maart 2020

  Drie weken in huis zitten; wat een uitdaging! We delen graag enkele digitale diensten en tips.

  Bekijk details van (Online) lees- en luistertips voor komende periode

 • Coronahulp Welsaam

  19 maart 2020

  Welsaam heeft de Gemeente Wageningen en het Rode Kruis in de arm genomen om ondersteuning te bieden voor de mensen in Wageningen. Het resultaat: een vangnet voor mensen die hulp nodig hebben én ondersteuning voor mensen die iets willen betekenen voor anderen. Facebookgroep Coronahulp Wageningen en #coronahulpwageningen hebben zich ook bij het vangnet gevoegd. Het bereik is hiermee maximaal. Help je mee?

  Bekijk details van Coronahulp Welsaam