Kindercultuurzomer 2022

Kinder Cultuur Zomer EIGENWIJZER 8 t/m 28 augustus

De kindercultuurzomer is er voor jou!

Ook in de vakantie zit het vosje van de EIGENWIJZER niet stil! Van 8 t/m 28 augustus zijn alle kinderen in Wageningen uitgenodigd om aan te sluiten bij de leukste workshops op de KinderCultuurZomer agenda. Kom je lekker muziekmaken of sta je te springen om te dansen? Of misschien laat je iedereen versteld staan met de meest tik-tok-waardige skateboard of rolstoel tricks? Het vosje heeft aan iedereen gedacht!

De KinderCultuurZomer is een onderdeel van de CultuurZomer en het vakantieprogramma van de EIGENWIJZER en wordt gecoördineerd door de bblthk. 

Workshop: Urban HipHop Choreo

Door: Bransz

Woensdag 24 augustus, 13.30 - 14.30 uur en 15.00 - 16.00 uur

Locatie: Park Nobelweg

Urban HipHop Choreo: altijd al willen dansen zoals in muziek clips en zoals je coolste TikTok helden? Met de Urban workshop ervaar je hoe het is om lid te zijn van een dans-crew. Op de coolste en hipste beats, leer je een knallend dansstuk aan. Zo'n dansstuk heet een choreografie. Jouw dansleraar, jij en de rest van de groep dansen al snel samen een stuk dat lijkt alsof het de nieuwste clip is van je favoriete pop- of Hiphop-ster.

Gedichten maken met ZinZin

Door: ZinZin

Vrijdag 26 augustus , 12.00 - 14.00 uur

Locatie: de bblthk

ZinZin heeft bij Thuis en Emmaus weggegooide boeken uit de papiercontainers gehaald. Dozen vol met prima boeken, die niet te verkopen zijn. Van deze "waardeloze" boeken maken we weer echte kunst, door ze op te stapelen. Kom ons helpen de weggegooide boeken te redden en word zelf in 10 minuten een dichter! Je krijgt meteen een geprinte foto van je gedicht mee.

Kinderstraatmuziekdag (0 t/m 199 jaar)

Door: Kinderburgemeester Seppe Meijer zu Schlochtern

Zaterdag 27 augustus, 13.00 - 16.00 uur | de Hoogstraat

Het wordt tijd voor meer muziek op straat! Op zaterdag 27 augustus zal het eerste kinderstraatmuzikanten festival van Wageningen plaatsvinden, georganiseerd door de Wageningse kinderburgemeester Seppe Meijer zu Schlochtern. Tijdens het muziekfestival mogen kinderen in tijdsblokken van een half uur per keer spelen op straat, al dan niet voor een goed doel!

DOE MEE en meld je aan vóór 26 augustus via kinderstraatmuziekdag@gmail.com.

Wil je meer informatie over de kinderstraatmuziekdag? Stuur dan ook een mail naar bovenstaan mailadres.

Pop-up speelplaats SpelenmaaR XL

Zondag 28 augustus, 13.00 - 17.00 uur | Torckpark

Stel je eens voor, een veld met daarop allerlei coole spullen waar jij mee mag spelen! Dat is SpelenmaaR. Niemand die zegt “Nee, daar mag je niet mee spelen, dat is voor grote mensen.” Hoe vet is dat? SpelenmaaR is toegankelijk en inclusief voor iedereen. Struin tussen de autobanden, doeken, dozen, laminaat, buizen, planken, stokken, emmers, touwen, pannen en nog veel meer.

Vind wat jij nodig hebt en ga lekker spelen, met anderen of alleen. De mensen van SpelenmaaR lopen rond en zorgen dat iedereen lekker en veilig kan spelen. En o ja, ze helpen als jij dat vraagt anders niet.

Deze SpelenmaaR is de laatste activiteit van de KinderCultuurZommer. Samen met de Emmaus gaan we het groots aanpakken met een extra bestelbus vol met uit gebruik geraakte spullen met die nog heel veel speelwaarde hebben.

Dus kom dat zien en spelen!

Op de openbare(OB) speelplekken zijn geen (aangepaste)toiletten, bij de andere plekken wel.