Cultuureducatie: Eigenwijzer

Theater | Kardinaal Alfrinkschool

Start: 11 mei, 14:15-15:00 uur

Inhoud: 8 lessen, elke woensdagmiddag t/m 29 juni

Docent: Rienk Munneke van BRANSZ Theater & Musical

Kom samen met theaterdocent en regisseur Rienk Munneke je eigen theaterstuk maken! Door bestaande dialogen en improvisatie bouw je je eigen rol op met de manier van bewegen, lopen, praten, kleding en attributen, en conflict opbouw. Zo maak je zelf een personage en oefen je hun verhaallijn. De dialoog wordt omgezet van een situatie tot een echte scène!

De workshopreeks wordt op 29 juni afgesloten met een echte uitvoering van de zelfgeschreven theaterpresentatie!

Let op: Voor deze speciale workshopreeks opent de Kardinaal Alfrinkschool de deuren voor alle kinderen in Wageningen! Er wordt theatergemaakt op het niveau van groep 5 en 6, maar alle enthousiaste acteurs zijn welkom.

Deze workshopreeks heeft een beperkt aantal plekken.

Circus l BSO Ons Huis

Start: 25 mei, 15:00-16:00 uur 

Inhoud: 6 lessen, elke woensdagmiddag t/m 6 juli 

Docent: Ralf van de Rhee van Circus op de Utrechtse Heuvelrug 

Word een echte circusartiest! Wil je weten hoe het is om een mooie circusvoorstelling te maken en te spelen? Kom meedoen! Onder leiding van Ralf van de Rhee van Circus op de Utrechtse Heuvelrug komen verschillende circustechnieken aanbod zoals acrobatiek, koordlopen, diabolo en nog veel meer. Ook leer je hoe je een goede act maakt. Welke muziek kan bij een act en welke kleren horen daarbij?  

De workshopreeks wordt op 6 juli afgesloten met een eigengemaakte, spetterende circusvoorstelling voor alle ouders, opvoeders, broertjes en zusjes!  

Let op: Deze speciale workshopreeks is gereserveerd voor kinderen van Ons Huis, het Melkhuisje en Groene Wiel. Er wordt gewerkt op het niveau van groep 5 t/m 8. 

Deze workshopreeks heeft een beperkt aantal plekken. 

Ukelele | SBO de Dijk

Start: 20 mei, 14:15-15:00 uur

Inhoud: 6 lessen, elke vrijdag, t/m 1 juli (met uitzondering van 27 mei)

Docent: Marcus Wiebenga van Muziekschool Oost

Speel de hits van nu! De ukelele is een geweldig leuk instrument: het klinkt goed, is makkelijk bespeelbaar en doet geen pijn aan de vingers! Marcus en Ger arrangeren de nieuwste hits op zo’n manier dat de klas deze kunnen spelen. Ze leveren eenvoudige partijen zodat de leerlingen alles goed kunnen spelen.

Let op: Deze lessen zijn alleen toegankelijk voor de kinderen van SBO de Dijk.

De workshopreeks heeft een beperkt aantal plekken.

Dans l Montessorischool

Start: 12 mei, 14:00 - 15:00 uur

Inhoud: 7 lessen, elke donderdag t/m 30 Juni (met uitzondering van 26 mei)

Docent: Suzanna Wind van Danszus

Vind je het leuk om te dansen? Wil je graag meer dansen over fantasie en verbeelding? In de danslessen van Suzanna Wind dans je op leuke en mooie muziek. Met in elke dansles een verrassend dans-idee.

De ouders zijn welkom om naar de laatste dansles op 30 juni te komen kijken. De kinderen laten dan een mopperend eendje zien, een woeste zeerover, een schitterende regenboogvis, de Coco kan het - dans en nog veel meer.

Let op: Deze lessen zijn alleen toegankelijk voor kinderen van de Montessorischool! Er wordt op het niveau gedanst van groep 1, 2 en 3, maar alle enthousiaste dansers van de school zijn welkom.

Deze workshopreeks heeft een beperkt aantal plekken.

 

Over Eigenwijzer

Dit initiatief is ontstaan in het Cultuuractieplan Cultuur Verbindt 2021-2024 van de Gemeente Wageningen. Het doel is het realiseren en stimuleren van een breed en kwalitatief aanbod kunst- en cultuureducatie voor alle kinderen uit de stad.