Leer de bblthk kennen

Wij zijn trots op onze activiteiten en projecten, waarin we samenwerken met tal van organisaties en inwoners van Wageningen.

De VoorleesExpress

Door ons opgeleide vrijwilligers lezen 20 weken voor bij gezinnen met jonge kinderen. Ze betrekken daar de ouders, zodat zij het na een half jaar voort kunnen zetten. 

Uit in Wageningen

Wageningen bruist. Er is van alles te doen op uitgaansgebied. Op de UitinWageningen.nl zijn alle voorstellingen, concerten, evenementen te vinden.

Stadsdichter Wageningen

De benoeming van een stadsdichter is een gezamenlijk initiatief van de bblthk, de gemeente Wageningen, de schrijverskring Wageningen en de Wageningse Cultuurmakelaar. Ellen van der Kolk is de huidige stadsdichter.

Beelden van Wageningen

Een overzicht van de kunst in de openbare ruimte van Wageningen. Met een interactieve kaart, wandelroutes en achtergrondinformatie van de beelden.

Digitaalhuis Wageningen

Voor iedereen in Wageningen die taal- of rekenvragen heeft, of ondersteuning zoekt bij het aanleren van digitale vaardigheden.

Gidswageningen

Op zoek naar cursussen en bijeenkomsten in Wageningen? Wil je zorg ontvangen bij een organisatie in je de buurt? Gidswageningen is dé wegwijzer van Wageningen. 

Plezier in Taal

Taal is overal en taal is leuk! De bblthk wil dat iedereen, maar vooral jonge kinderen en hun ouders laten ervaren. Samen met de speeltuin zijn we een taalexperiment gestart, waarbij kinderen samen met hun ouders al spelend met taal in aanraking komen.

Meemaakpodium

We hebben een prachtig podium voor en door de stad. We willen samenwerken met nieuwe doelgroepen en komen tot een gezamenlijk aanbod. Dit bereiken we door het programma van OF/BY/FOR ALL te volgen.

Welsaam

Welsaam is een innovatief samenwerkingsverband van 28 organisaties binnen het Sociale Domein van Wageningen. Samen zijn we verantwoordelijk voor de uitvoering van de (preventie)activiteiten op vier thema's: ontmoeten, informeren, ondersteuning en meedoen.