Initiatieven van de bblthk

De bblthk is ambassadeur van diverse initiatieven in Wageningen.

Beelden van Wageningen

Een overzicht van de kunst in de openbare ruimte van Wageningen. Met een interactieve kaart, wandelroutes en achtergrondinformatie van de beelden.

Digitaalhuis Wageningen

Voor iedereen in Wageningen die taal- of rekenvragen heeft, of ondersteuning zoekt bij het aanleren van digitale vaardigheden.

Gids Wageningen

Sociaal-culturele wegwijzer met een totaaloverzicht van Wageningse organisaties en hun activiteiten.

De VoorleesExpress

De VoorleesExpress is een project waarbij vrijwillige voorlezers voor 20 weken worden gekoppeld aan een gezin met jonge kinderen. Wekelijks wordt er thuis voorgelezen bij kinderen van 2 tot en met 8 jaar en ouders worden daarbij betrokken, zodat zij na een half jaar het voorleesritueel zelf kunnen overnemen. Kinderen die veel worden voorgelezen leren meer nieuwe woorden en woordenschat is een voorwaarde om een goede lezer te worden.

Uit in Wageningen

De uitagenda op de website van Uit in Wageningen biedt een breed en actueel overzicht van activiteiten in Wageningen. Alle activiteiten, voorstellingen, films en evenementen staan overzichtelijk bij elkaar en laten zien dat Wageningen bruist. Voor bezoekers is het ook mogelijk zich aan te melden voor de de wekelijkse Uitladder. Deze ontvangt u elke donderdag via e-mail, met daarin een overzicht van activiteiten die voor u interessant zijn.

Stadsdichter Wageningen

De benoeming van een stadsdichter is een gezamenlijk initiatief van de bblthk, de gemeente Wageningen, de schrijverskring Wageningen en de Wageningse Cultuurmakelaar. Van de stadsdichter wordt verwacht dat hij/zij per jaar minstens vijf gedichten maakt en publiceert. De gedichten kunnen gaan over een gebeurtenis in Wageningen, een Wageningse plek of situatie, of de Wageningse geschiedenis, en zijn voor een breed publiek toegankelijk. De contacten met de stadsdichter lopen via de bblthk, de gemeente verstrekt subsidie. De huidige stadsdichter is Ivanka de Ruijter.