Cultuur on Tour

Cultuur on Tour is er voor jou!

Graffiti is overal. De pieces en tags vind je op muren, bruggen en stations. En jij leert ze ook maken! Op papier, platen of legal walls oefen je de skills van het graffiti spuiten.

De workshops poppen op door heel Wageningen en zijn voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Deze events van Cultuur on Tour zijn een introductie in aanloop naar het Wageningse StreetArt festival in juli.

Meedoen is helemaal gratis, met dank aan de gemeente Wageningen. Meld je hieronder aan!

Ontwerpen en schetsen door Edwin de Jonge van Ill skills

Vrijdag 4 juni, 19.00 uur - 21.00 uur

De Romeinen schreven al op hun eigen muren en op monumenten. Anno 2021 is graffiti de beeldtaal op straat. Ontwerpstudio Goed in Beeld verstaat de kunst van graffiti en neemt jou tijdens de workshop mee in de wereld van tags (handtekeningen) en pieces (grote typografische afbeeldingen).

Het ontwerpproces staat centraal. Je leert een concept te ontwikkelen en creatief met letters omgaan. Jouw schets werk je uit naar een definitief ontwerp. Met allerlei kleuren en elementen kom je tot een verbluffend resultaat!

Workshop door Vincent van Combolution

Vrijdag 18 juni, 19.00 uur - 21.00 uur

Je eerste piece van ontwerp naar muur, stap voor stap.
De wereld van graffiti kent vele stijlen en ongeschreven regels. Graffitischrijvers hebben elk hun eigen taal. In deze workshop leer je over de graffitiwereld en de ervaringen van Vincent. Hij laat je stap voor stap zien hoe je een graffitipiece ontwerpt en leert je de technieken om de schets van papier op cellofaan te spuiten.

Workshop door Xander, de street-art baas van Ede

Vrijdag 25 juni, 19.00 uur - 21.00 uur

Word jij de nieuwe Banksy van Wageningen? Vind jij het tof om met kleuren te werken en heb je een goed gevoel voor fotografie of ander grafisch werk? En wil je leren werken met een spuitbus?

Xander werkt al bijna tien jaar met sjablonen, ook wel stencils genoemd. We kennen deze stijl met name in de street-art wereld door artiesten als Banksy (UK), C215 (FR) en Fake (NL). Tijdens deze workshop leer je wat de voor- en nadelen zijn van binnen de lijntjes werken en hoe jij zelf sjablonen maakt.

Workshop door Caspar Cruse

Vrijdag 2 juli, 19.00 uur - 21.00 uur

In deze workshop neemt Caspar Cruse je mee in zijn wereld en leert je de basis skills voor het maken van een graffiti. Jouw creativiteit is het uitgangspunt, de rest komt vanzelf! We gaan werken op platen van 60 x 1.20 die je na afloop van de workshop uiteraard mee naar huis mag nemen.

Partners

Cultuur on Tour is een samenwerking van
de gemeente Wageningen, Solidez, Thuis Wageningen en de bblthk.