Projectmedewerker VoorleesExpress (10 uur)

Ben jij een verbinder en organisator? Heb je daarnaast affiniteit met kinderen en hun ouders, taal en het werken met vrijwilligers? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De VoorleesExpress

De VoorleesExpress is een landelijk programma dat de taalontwikkeling van kinderen stimuleert en ouders ondersteunt bij het creëren van een taalrijke thuisomgeving. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar met een taalachterstand. De vrijwilliger leest voor of doet taalspelletjes met het kind. Belangrijk is om te laten zien hoe leuk taal is en hoe spannend boeken zijn. Taalplezier staat voorop. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en kinderen op andere manieren te stimuleren in taal. Lees meer over de VoorleesExpress op www.voorleesexpress.nl.


In Wageningen doen ongeveer 40 gezinnen per jaar actief mee.

Wat ga je doen?

Je organiseert en voert coördinerende taken uit voor het project VoorleesExpress. Je bent het gezicht van de VoorleesExpress voor vrijwilligers, ouders en de kinderen. Je werft, traint en begeleidt de vrijwilligers, en doet het vrijwilligers management. Je hebt daarbij de hulp van 3 vrijwillige coördinatoren. Je verzamelt informatie over de aangemelde gezinnen en verzorgt 4 keer per jaar de matches. Je volgt de voortgang. Je beheert het digitale managementsysteem van de VoorleesExpress en levert de data aan voor de 6 maandelijkse rapportage. Je gaat naar themadagen en expertsessies om kennis en ervaring uit te wisselen. Je werkt zelfstandig, maar in nauwe samenwerking met de projectleider die de linken naar de scholen verzorgd en externe partners.

Wie ben je?

Een enthousiaste, sociale en resultaatgerichte medewerker met minimaal HBO werk- en denkniveau. Je bent in staat om een groep vrijwilligers aan te begeleiden. Je bent accuraat, organisatorisch en communicatief sterk. Je bent flexibel, en hebt affiniteit met taalontwikkeling van kinderen en ouderparticipatie.

Waar ga je werken?

De bblthk – openbare bibliotheek - staat midden in de Wageningse samenleving. Met tal van activiteiten, producten en diensten wordt een actieve bijdrage geleverd aan cultuur, educatie, zelfontwikkeling, maatschappelijke participatie en recreatie van de inwoners van Wageningen. De bblthk is een gewilde en aantrekkelijke samenwerkingspartner die inspeelt op de specifieke behoeften van groepen uit de samenleving, maatschappelijke organisaties en de gemeente. De aanpak van laaggeletterdheid middels de gezinsaanpak is een van de speerpunten van de bibliotheek.

Reageren

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Liesbeth van Brink, projectleider VoorleesExpress (l.vanbrink@bblthk.nl, tel. 06-46721004) of Manja Mekking, directeur (manja.mekking@bblthk.nl, tel. 06-11402023). Je kunt je sollicitatiebrief en cv voor 30 augustus mailen naar vacature@bblthk.nl. De gesprekken vinden plaats in de eerste week van september.