Kinderboekenweek

Ga je mee op avontuur?

Tijdens de Gi-ga-groene Kinderboekenweek kun je van alles ontdekken over de natuur! De Kinderboekenweek duurt van 5 t/m 16 oktober 2022.

Giga-groen te doen

Workshop dieren vouwen

Vind jij rupsen interessant? Of een kikker helemaal te gek? Vouw er één van papier bij de workshop dieren vouwen van Anneke Rot voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar op woensdag 5 oktober van 15.00 - 16.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Grootouders voor het klimaat lezen voor

Op 8 oktober wordt er voorgelezen door Grootouders voor het Klimaat! Ze houden een groene voorleessessie op zaterdagochtend 8 oktober van 11.30 - 12.30 uur voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Kom met het hele gezin genieten van de prachtigste verhalen. Aanmelden is niet nodig.

Wat zit er in een uilenbal?

Wat zit er in een uilenbal? Pluis het uit op de workshop van Struin. Met de zoekkaart kom je erachter wat de uil gegeten heeft. Spannend! Deze workshop op 12 oktober is geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en wordt georganiseerd door Struin.

En nog veel meer!

Of misschien wil je gewoon met je neus in de boeken duiken. We stellen de mooiste natuurboeken tentoon in de bblthk. Neem meteen de gratis Voorleesgids mee met boekentips voor jonge kinderen of de Kinderboekenweekkrant met leestips en spelletjes. En speciaal voor de Kinderboekenweek maken Grootouders voor het klimaat een tentoonstelling met tiplijst van boeken die ze van harte aanbevelen.

Bodemdieren

Aansluitend op de Bodemdierendagen, een landelijk project dat we lokaal gaan inkleuren. Basisscholen groep 5 doen mee en verzamelen data, die in ons Stadslab gepresenteerd worden. Je kan zelf ook meedoen met de zoekkaart in de bblthk. Kom hem halen en ga eropuit! De data kan tot 15 oktober worden ingestuurd.

Waanzinnige boomhut challenge in Minecraft

Deze actie is een samenwerking van het CPNB en OERRR

Heb jij een waanzinnige boomhut gebouwd in Minecraft? Doe dan mee met de waanzinnige wedstrijd van OERRR en de Kinderboekenweek! Maak een screenshot van je boomhut en maak kans op een overnachting in een echte boomhut! Vraag je ouders om het deelnameformulier in te vullen.

Voor het deelnameformulier en meer informatie verwijzen we je graag door naar de website van OERRR.

Kinderen voor Kinderen - Gi-ga-groen

Bij het thema van de Kinderboekenweek schrijft een kinderboekenauteur traditiegetrouw de titelsong van het nieuwe album van Kinderen voor Kinderen.

Het lied krijgt een eigen videoclip en is tijdens de Kinderboekenweek overal te zien.

Dit jaar schrijft kinderboekenauteur Janneke Schotveld een lied bij het thema Gi-Ga Groen! De muziek is van Jermain van der Bogt en Willem Laseroms.

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8


Meer boekentips?

Kies je leeftijd.

  • 0 - 6 jaar

  • 6 - 12 jaar

  • 12 - 18 jaar