Wageningse schrijvers in de etalage

Bekijk alle aanraders

Weet jij welke schrijvers er in Wageningen wonen of werken, nu of in het verleden?

Het zijn er heel wat en er komen nog steeds nieuwe bij. We hebben een selectie voor je op een rijtje gezet. Kies een titel en lees lokaal! 

Uitgelicht: nieuwe titelsWageningse schrijvers met meerdere boeken in onze collectie

Martijn Adelmund

Marelle Boersma

 • Marelle Boersma Nobody

  Een lerares van een middelbare school vermoedt dat een van haar leerlingen wordt misbruikt en gaat onderzoeken wat daarvan klopt.

  E-book

 • Marelle Boersma Enkele reis

  Als een Nederlandse peuter in de Portugese Algarve verdwijnt, is iedereen in haar omgeving met een kinderwens verdacht.

  Gedrukt boek

 • Marelle Boersma Blind date

  Een eenzame vrouw zoekt geluk via internetdaten en schrijft er een blog over - maar een van haar volgers is gevaarlijk fanatiek.

  Gedrukt boek

 • Marelle Boersma Chateau de Provence

  Na een moeilijke periode in hun huwelijk besluiten een man en een vrouw beautyvakanties te gaan organiseren in een Frans kasteel, maar als in het dorp het lijk van een plaatselijke kunstenares wordt gevonden zijn er veel verdachten onder wie de echtgenoot.

  Gedrukt boek

 • Marelle Boersma Ciao Sicilia

  Als een vrouw zich laat ontvoeren om aan haar hardhandige, criminele man te ontkomen, komt ze in een nachtmerrie terecht.

  Gedrukt boek

 • Marelle Boersma Terug naar Cornwall

  Een jonge vrouw vindt na de dood van haar vader een raadselachtige notitie, waardoor ze besluit naar haar geboortegrond terug te keren.

  Gedrukt boek

Hans Dorrestijn

 • Hans Dorrestijn Het rimpelperspectief

  Humoristische overdenkingen in proza en poëzie over het ouder worden en de ouderdom, en het lichamelijke verval dat de voorbode is van het onafwendbare levenseinde; met herinneringen aan reeds overleden leeftijdsgenoten.

  Gedrukt boek

 • Hans Dorrestijn Wensvogels

  Verhalen en anekdotes over vijftig lievelingsvogels van de auteur en cabaretier, en herinneringen aan het voormalige tv-programma ‘Baardmannetjes’ dat hij samen met vogelaar Nico de Haan maakte.

  Gedrukt boek

 • Hans Dorrestijn Goeienavond Toos

  Liedteksten en light verse van cabaretier Hans Dorrestijn.

  Gedrukt boek

 • Hans Dorrestijn Dudeljo!

  Columns over vogels, mensen en vogelwaarnemers.

  E-book

 • Hans Dorrestijn Het dierlijkste van Dorrestijn

  Selectie gemaakt van zijn prachtige liedjes, fabels en proza over dieren uit het werk van de Nederlandse cabaretier (1940- ).

  E-book

Louise Fresco

 • Louise Fresco De idealisten

  Een jonge arts vertrekt naar Afrika om de wereld beter te maken, maar door een ontmoeting met een ambitieuze rijkaard raakt zijn idealisme ernstig aan het wankelen.

  Gedrukt boek

 • Louise O. Fresco Hamburgers uit de moestuin

  Merel gaat met haar buurjongen Dayo op zoek naar gezond eten. Ze ontdekken onder andere wat duurzaam eten is en waarom de appels in de supermarkt allemaal even groot zijn. Verhalen met allerlei weetjes over voeding en illustraties in enkele kleuren. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.

  Gedrukt boek

Annie van Gansewinkel

 • Annie van Gansewinkel Stan in 3D

  Stan (12) heeft het niet naar zijn zin op school. Na een vervelend voorval moet hij een taakstraf doen bij het Repair Café. Dat bevalt hem goed. Verhaal in korte zinnen en eenvoudige woorden. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

 • Annie van Gansewinkel Deze schelp verdient een kistje

  Veerle woont met haar opa bij zee. Opa heeft in zijn leven veel verdriet gekend. Voor al zijn herinneringen heeft hij een schelp in een kistje. Maar waarom zou je iets wat je aan het huilen maakt bewaren? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  Gedrukt boek

 • Annie van Gansewinkel Op reis met heimwee

  Mis jij je familie of huis als je op kamp bent of op vakantie? Dat gevoel heet heimwee, veel kinderen hebben het. Lees erover, ook wat je eraan kunt doen, en hoe je iemand met heimwee kunt helpen. Met verhalen van kinderen, weetjes en gedichten, en tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

  Gedrukt boek

 • Deadline Bekijk details

  Anne Winkels

  Annie van Gansewinkel schrijft onder pseudoniem Anne Winkels voor volwassen.

Mieke van Hooft

Maarten van Rossem

Hetty Visser

Frank Westerman

Jet Boeke

 • Jet Boeke Dikkie Dik

  Dikkie Dik beleeft avonturen in elk seizoen. Vierkant prentenboek, waarin vier bundels met elk vier verhalen verzameld zijn. Met vrolijk gekleurde illustraties en een dvd met geanimeerde versies van de verhalen. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

 • Jet Boeke Dikkie Dik in het bos

  Dikkie Dik is in het bos. Daar hoort hij allemaal geluiden, zoals oehoe-oehoe en rikketikketok. Wie maken die geluiden? Vierkant prentenboek met grote, eenvoudige tekeningen in kleur en stevige flappen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

  Gedrukt boek