Passend Lezen

Over Bibliotheekservice Passend Lezen

Om te lezen heb je niet altijd letters nodig. Een goed verhaal zit immers tussen je oren, speelt zich af in je eigen fantasie. Daarom heeft de Bibliotheek de service Passend Lezen. Ruim 45.000 gesproken boeken in uiteenlopende genres. Van klassiekers tot actuele titels. Exclusief voor mensen met een leesbeperking.

Binnenkort beschikbaar bij Passend Lezen

Hoe werkt het?

Met Passend Lezen kunnen bibliotheekleden met een leesbeperking gratis via streaming op de computer, tablet of smartphone gesproken boeken uit de collectie beluisteren. Let op: voor Passend Lezen heb je een 'Verklaring leesbeperking' nodig.

Om gebruik te maken van de gesproken boeken, moet je bij het inschrijven op de website aangeven dat je een leesbeperking hebt. Medewerkers van Bibliotheekservice Passend Lezen nemen contact met je op om de gegevens en de verklaring te bevestigen. Meer informatie over de inschrijfvoorwaarden vind je op de website van Passend Lezen.

Wat zijn gesproken boeken?

Gesproken boeken zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Of een andere beperking hebben waardoor lezen moeilijk is. De boeken worden op een rustig tempo ingesproken zonder te veel intonatie. Ook kun je door het boek navigeren. Bijvoorbeeld om naar een volgend hoofdstuk te gaan


Boeken top 10 Maart voor Passend Lezen