(Lees)hulpmiddelen 

De bblthk beschikt over allerlei (lees)hulpmiddelen voor diegenen die moeite hebben met lezen.

Grootletterboeken

Een gedeelte van de boeken is in groteletter uitvoering. Het gebruikte lettertype is bijna twee keer zo groot als de letters in gewone romans.

Daisy-roms

Een daisy-rom is een luisterboek op één cd die op de pc of daisyspeler beluisterd kan worden.

Het verhaal wordt voorgelezen door een professionele voorlezer. Op de daisyspeler kan bijvoorbeeld ook de snelheid van afspelen aangepast worden en start het verhaal altijd weer op het punt waarop je opgehouden was.

Website laten voorlezen met BrowseAloud?

Op deze website is BrowseAloud geactiveerd. je kunt de tekst op deze website laten voorlezen via de knop Zet voorlezen aan, rechtsboven.

Hoe werkt BrowseAloud? Kijk op deze pagina voor meer informatie. 

Luisterboeken

Een luisterboek bestaat uit meerdere cd’s, die beluisterd worden op een cd-speler.

Afhankelijk van de dikte van het boek, zijn het meerdere schijfjes.

Het verhaal wordt voorgelezen door de schrijver of een bekende Nederlander. 

Koffers met leeshulpmiddelen

Een koffer bevat o.a. leesloepen van verschillende sterktes, een daglicht-leeslamp, een leesstandaard, een daisyspeler, een tweetal daisy-roms, en uitgebreide informatie over de middelen, de leveranciers en de diverse hulporganisaties.

De koffers kunnen een aantal weken worden geleend om op jouw gemak uit te proberen welke hulpmiddelen het meest geschikt zijn voor betreffende leesbeperking.

Als je geen koffer wilt lenen, zijn los te leen een Daisyrom-speler, een Spika Fluencay Spraaksynthese of Lexima Reading pen. 

En verder

Voor kinderen die moeite hebben met lezen of lezen niet leuk vinden zijn de leukste en makkelijk te lezen boeken bijeengebracht op de Makkelijk Lezen Plek. Je vindt er naast boeken ook cd's, dvd's en luisterboeken. Voor meer informatie over makkelijk lezen: www.makkelijklezenplein.nl

Met de website Passend Lezen willen de gezamenlijke Openbare Bibliotheken iedereen met een visuele handicap of leesbeperking van dienst zijn. Boeken, kranten en tijdschriften veelal in gesproken vorm, maar ook maatwerk; zo kan ook jouw privédocumentatie omgezet worden in een aangepaste leesvorm. 

Agenda

de bblthk
Stationsstraat 2
6701 AM Wageningen
t: 0317 413 352
e: info@bblthk.nl
w: bblthk.nl