Cultuur on Tour

Cultuur on Tour is er voor jou!

Cultuur on Tour brengt deze zomer een te gek programma voor kinderen en jongeren van 2 t/m 18 jaar. We poppen op waar jij bent met voorstellingen, workshops, muziek en sport. Bekijk het aanbod en meld je snel aan! 

Cultuur on Tour is onderdeel van de Wageningse Cultuur Zomer, meer info over de volwassenactiviteiten vind je op wageningsecultuurzomer.nl.

Juli

Stoepkrijtfeest (alle leeftijden)

Door: Chiara Bockstahler, Franziska Nath en Johanna Schroder

Zondag 11 juli, 15.00 - 17.00 uur

Dit weekend versieren we de Wageningse haven met graffiti & street-art. In aansluiting daarop organiseren we voor alle kinderen van Wageningen een Stoepkrijtfeest. Heb je ooit stoepkrijt zien dansen? Soms in een heldere nacht wanneer de maand een spotlight vormt en muziek van de sprinkhanen en krekels nog lang niet uitgedoofd, ontmoeten de krijtjes uit de omliggende tuinen elkaar voor een dromerig dansfeest. Kom naar de dans van de stoepkrijtjes en laat je uitnodigen om hun danssporen om te toveren tot fantasierijke schepsels of gewoon lekker te krabbelen en te spelen met kleur!

A je to, pancakes (4 t/m 10 jaar)

Door: Brownies & Downies

Dinsdag 13 juli, 15.00 - 15.30 uur

Kom je eigen pancake versieren en daarna proeven bij Brownies & Downies.
Dat gaat je vast beter af dan Buurman & Buurman!

Na afloop heb je ook nog een gratis kaartje verdiend voor de film Buurman en Buurman! Deze film kan je op donderdag 22 juli om 19.15 in het Torckpark gaan bekijken.

 

SING! zangworkshop (vanaf 6 jaar)

Door: Muziekschool Oost

Woensdag 14 juli, 16.00 - 17.00 uur

Zingen maakt blij, zingen verbindt. Kom lekker samen zingen
met Marieke Duin, en ontdek wat jouw favoriete lied is. Aan het eind van de workshop heb je een gratis kaartje verdiend voor de film Sing! Deze film kan je op donderdag 15 juli om 18.30 in uur het Torckpark gaan bekijken.

Film Sing! met zang-opstart (vanaf 6 jaar)

Donderdag 15 juli, 18.30 uur

Met de zangworkshop op 14 juli kan je gratis kaartjes verdienen.

De film Sing! gaat over een talentenjacht. Vijf finalisten staan in de spotlights. Zij doen auditie in het theater van de trotse eigenaar Buster Moon en delen de droom die hun leven kan veranderen.

Voor de film start gaan we samen onze eigen stemmen loszingen en alle vrijheid geven.

SAM Kids (4 t/m 6 jaar)

Zaterdag 17 juli, 09.00 –10.30 uur en 10.45 – 12.15 uur

Wil jij de zomervakantie sportief beginnen? Geef je dan op voor SAM Kids en beleef een sportieve ochtend. Je kunt je opgeven voor 1,5u aan sportieve activiteiten. Tijdens deze 1,5u maak je kennis met een sportaanbieder en geeft BRANSZ een workshop Cool Skills. Zij verzorgen beide een clinic van 40 minuten.

SAM Junior (7 t/m 12 jaar)

Dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 juli, 08.30 –
16.15 uur en donderdag van 08.30 tot 19.30 uur

Wil jij de zomervakantie sportief en creatief beginnen!? Geef je dan op
voor SAM Sportweek zomer. In de ochtend doe je mee aan verschillende sport en cultuuractiviteiten.

Elke ochtend is er een dansworkshop en een muziekworkshop.

Na de lunch mag je vrij zwemmen. Let op: zwemdiploma A is verplicht.

Film Buurman & Buurman met warming-up (alle leeftijden)

Donderdag 22 juli, start 19.15 uur

Met de activiteit A je to Pancakes op 13 juli kan je gratis kaartjes voor de film verdienen. Nadat we zijn opgewarmd, is het tijd voor de nieuwe avonturen van Buurman & Buurman. Dit keer bedenkt het onhandige duo originele oplossingen voor het maken van eten, alleen gaat dat niet altijd even makkelijk…

Harlekijntje Jubileumdag (diverse leeftijden)

Zaterdag 24 juli

Al 25 jaar is Muziekcentrum Harlekijntje actief in Wageningen. Dit vieren we met een muziekfeest voor kinderen van 0 t/m 10 jaar en hun ouders. Naast de workshops kan je tussen 11.15 tot 12 uur en van 14.45 – 15.30 uur naar korte optredens kijken, volksdansen en meespelen.

Scout Up your summer (vanaf 6 jaar)

Maandag 26 juli 

Samen met één of meer andere kinderen ga je allerlei activiteiten doen. Je krijgt elke keer  een stempeltje, en 5 stempels zijn goed voor een heus Scout UP-insigne. Hiermee kan je op vrijdag 30 juli gratis naar de film Up! in het Torckpark. 

Zeepbellenspelerij (4 t/m 12 jaar)

Door: Franziska Nath 

Donderdag 29 juli, 13.30-14.30 uur, 15.30 - 16.30 uur
Vrijdag 27 augstus, 13.30-14.30 uur, 15.30 - 16.30 uur

Houd je ook zo van bellenblaas? Of denk je stiekem dat je daar al te oud voor bent? Dat zou heel erg jammer zijn, want wij gaan reuzebellen blazen en vangen, je kunt in een bel gaan staan, je eigen bellentoverstaf maken en zelfs met bellen verven!

Belangrijk: Trek oude kleren aan want gekeurde bellen kunnen vlekken achterlaten.

Film Up! met touwknoop-workshop (vanaf 6 jaar)

Vrijdag 30 juli, 18.45 uur

Met de activiteit van Scouting Wageningen op 26 juli kan je
gratis kaartjes voor de film verdienen.

We beginnen de avond met het oefenen van knopen, zodat we
ons goed kunnen redden onderweg!

De film Up!: een stokoud mannetje beleeft met een jonge zeer behulpzame
padvinder allerlei spannende avonturen in hun reis rond de wereld.

Een droomlied met een singer-songwriter (8 t/m 11 jaar)

Door: Bente Ipema

Woensdag 4 augustus, 15.00 – 16.30 uur
Donderdag 19 augustus, 15.00 – 16.30 uur

Heb jij altijd al een lied willen schrijven en houd jij van fantaseren, dan is deze workshop iets voor jou! Ik ben Bente en ik ben singer-songwriter. Het lijkt mij ontzettend leuk om met jou en een paar anderen (max. een groep van vier kinderen) samen een lied te schrijven over dromen. We maken even kennis en daarna laten we onze fantasie de vrije loop. :)
Kom je ook?

Striptekenen (10-14 jaar)

Door: Zoë Turkensteen

Donderdag 5 augustus, 13.00 – 15.00 uur

Teken jij graag? Houd je van verhalen? Kom dan je eigen strip maken! We gaan eerst samen kijken hoe je een scène tekent. Daarna laat je je fantasie de vrije loop. Het wordt een middag vol tekenplezier! 

Sculpturen maken uit afval! (vanaf 8 jaar)

Door: Schooiarts

Woensdag 11 augustus, 13.00 uur - 15.00 uur

Woensdag 11 augustus gaan wij een rondje lopen om de buurt eens flink op te ruimen. We rapen gevallen takjes op maar ook weggegooide blikjes die niet in de prullenbak zijn beland. Misschien vinden we wel een container waar mensen allemaal mooie dingen hebben weggegooid. Met al deze vondsten die we hebben verzameld gaan we kunstsculpturen maken.  Als je zelf nog mooi afval thuis hebt liggen, neem het dan mee zodat we het in het sculptuur kunnen verwerken. 

 

Kijk eens goed: ken jij Wageningen wel echt? (8-11 jaar)

Door: Ettie Edens

Donderdag 12 augustus, 14.00 - 15.30 uur

Bekijk de stad met de ogen van een schrijver

Ik ben Ettie, een jonge schrijver, en in deze schrijfworkshop neem ik je mee op ontdekkingsreis. We gaan met een verhalende, avontuurlijke blik de stad in, op zoek naar geheimzinnige zaken, interessante personen en merkwaardige situaties. Zo vind je de inspiratie voor je eigen verhaal!

Disco met DJ Promiss (4-8 jaar)

Donderdag 12 augustus, 14.00 uur - 16.00 uur

Vakantie is feest, toch? En bij feest hoort lekker dansen! We gaan in de zaal van Café Loburg de discolampen aanzetten, dus kom lekker dansen op de muziek van een echte DJ en breng je vrienden mee. Voor de grote mensen is het terras open. 

Fly away home met avondexcursie na afloop (vanaf 6 jaar)

Door: Ettie Edens

Vrijdag 13 augustus, 18.15 uur

In de film Fly away home redt Amy nog net op tijd een verlaten nest ganzeneieren, die ze uitgebroed weet te krijgen. De ganzenkuikens beschouwen Amy als hun moeder en lopen haar continu achterna. Als de ganzen opgroeien raken ze verstrikt in een web van juridische voorschriften, waaruit ze gered worden in een spannende vliegtocht naar de plaats van de overwintering. 
 
Avondexcursie
Na de film kan je vanaf half negen mee op avondexcursie. Ontdek wat er allemaal leeft in en bij de Wageningse uiterwaarden. Misschien zien we wel een bever…

Durf jij te dichten? (8-14 jaar)

Door: Ellen van der Kolk

Woensdag 18 augustus, 10.00-11.30 uur

Een dichter is een tovenaar, want je kunt overal over dichten. Je kunt een gedicht schrijven over iets dat niet bestaat. Misschien maakt iemand wel een gedicht zonder woorden. Of een gedicht dat geluid maakt. Maar je kunt ook gewoon dichten over het zand op het strand. Lijkt jou dat leuk? Kom dichten dan! Ik ben Ellen, de nieuwe stadsdichter van Wageningen, en ik neem je graag mee op avontuur in de oneindige wereld van poëzie.

Angklung workshop (vanaf 7 jaar)

Door: Leni Langweer

Donderdag 19 en zaterdag 21 augustus, 11.00 - 12.00 uur

De angklung is een Indonesisch muziekinstrument. Het is niet moeilijk te bespelen: je schudt de angklung van rechts naar links. Wanneer je met een groep angklung speelt, heeft iedereen een eigen toon. Die tonen hebben een nummer, zodat je samen liedjes kan spelen. Leni Landweer komt met ons angklung spelen. Zij brengt de instrumenten mee. 

On wheels! (8 t/m 14 jaar)

Dinsdag 24 augustus, 13.00 - 17.00 uur

Houd jij van wielen? Stunt je wel eens met je step, skates of rolstoel of wil je dat graag leren? Dan is dit event iets voor jou! 
De ervaren trainers van het Wheelchairskillsteam én ervaren skaters leren je allerlei tricks met rolstoel, skates en steps. Kom lekker samen rollen en vergroot je skills! 

Tyerplayground festival (8 t/m 14 jaar)

Door: Schooiarts

Woensdag 25 augustus, 15.00 - 17.00 uur

Geïnspireerd door vrienden uit India, bouwen we een speelveld uit oude rubberbanden. Er wordt ontworpen, geëxperimenteerd, geklust en geverfd. Heb je ideeën over wat we allemaal kunnen doen met oude rubberbanden en heb je zin je eigen speeltuin te bouwen? Kom ons dan helpen.

Workshopdag Muziekproductie (8 - 14 jaar)

Door: Muziekschool Oost

Donderdag 26 augustus, verschillende tijden

Volg deze zomervakantie een muziekworkshop met een extra dimensie! Je leert niet alleen muziek maken, maar je ervaart hoe het is om onderdeel te zijn van een muziekproductie.  Volg één van de volgende workshops en werk met je medecursisten aan een uitvoering:  Bij de Ukelele workshop wordt de ritmesectie klaargestoomd. In de rap workshop gaan de deelnemers aan de gang met een eigen tekst en/of het zingen van het popnummer. Bij de percussie workshop wordt de beat van het popnummer in elkaar gezet.  

Verhalenwedstrijd (8-14 jaar)

Duur: heel augustus

Attentie: dit is een bericht voor alle inwoners van Wageningen tussen de 8 en 14 jaar. Hou je van verhalen? Van verzinnen en fantaseren, van schrijven, tekenen, schilderen en/of fotograferen? Doe dan mee aan de ZinZin Verhalenwedstrijd!

Partners

Cultuur on Tour is een samenwerking van
de gemeente Wageningen, Solidez, Thuis Wageningen en de bblthk.