Cultuur on Tour

Cultuur on Tour is er voor jou!

Laat je betoveren, creëer je eigen muziek of ontdek je nieuwste dansmove. Voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar is er in Wageningen voor elk wat wils.

Cultuur on Tour trekt in de meivakantie door Wageningen en popt op meerdere plekken op. Je kunt buiten volledig corona-proof meedoen aan verschillende activiteiten. Kom je dansen of trommelen? Ga je mee op avontuur? Als het onverhoopt slecht weer is gaan we op zoek naar een alternatief.

Echte cultuurprofessionals leren jou de fijne kneepjes van het vak. Meedoen is helemaal gratis, met dank aan de gemeente Wageningen. Meld je hieronder aan!

Korfbal en Kleuter dansmix (4-6 jaar)

Door: KV Wageningen en Bransz ism SAM Kids

Zaterdag 1 mei, 9.00 - 10.00 uur en 10.15 - 11.15 uur

Kom jij ook lekker sporten? Bij de Kangoeroe Klup ga je lopen, vangen, gooien en springen. Met een knipoog naar korfbal maken we er een actieve ochtend van! Bij de Kleuter dansmix oefen je allerlei bewegingen die het begin vormen van de basistechniek van diverse stijlen. Er is natuurlijk veel muziek en tussen het plezier maken door is er ook aandacht voor samenwerking! Je ouders mogen ondertussen meedoen met een workout van 45 minuten. Hoe cool is dat! Jij gaat sporten en je papa en/of mama ook!

DRAKENDRAAD bordspel (8 t/m 14 jaar)

Door: Collectief SchooiARTS

Maandag 3 mei

Wegens groot succes in de herhaling: maak je eigen fantasie bordspel en doe mee aan een zoektocht door Wageningen! Er gebeuren wonderbaarlijke dingen in de Sterstad Wageningen - wil je meer weten? Doe dan mee en kom je pakket met materiaal en instructies ophalen bij de bblthk. En er is meer. Met jouw gemaakte Hemeldieren uit draad start je met een spannende zoektocht kriskras door Wageningen…

Freerunning (7 t/m 12 jaar)

Door: Bransz Dans, Theater, Musical en Lifestyle

Maandag 3 mei, 13.00 – 14.00 uur  en 14.15 – 15.15 uur

De stad is je jungle. Een bankje alleen om op te zitten? Echt niet! Bij freerunning beweeg je je door middel van gymnastische technieken, zoals bijvoorbeeld flips (salto’s) en vaults, waarbij je over obstakels heen springt of onder obstakels door gaat. We kijken naar de mogelijkheden die het Margrietplantsoen ons biedt!

Percussie workshop (8 t/m 13 jaar)

Door: Muziekschool Oost

Vrijdag 7 mei, 13.30 – 14.30 uur en 14.45 – 15.45 uur

Van Afrikaans slagwerk tot Latijns Amerikaanse percussie, jij kunt het zelf doen! Met gebruik van djembé, cajon, conga’s en allerlei klein percussie speel je in een groep toffe en opzwepende ritmes. Heb je al ervaring met slagwerk, wees welkom! Maar ook wanneer je juist nog nooit op een trommel hebt gespeeld is deze workshop voor jou!

Breakdance (7 t/m 12 jaar)

Door: Bransz Dans, Theater, Musical en Lifestyle

Maandag 10 mei, 13.00 – 14.00 uur (7-9 jaar) en 14.15 – 15.15 uur (10-12 jaar)

Breakdance is een mooie combinatie tussen ritmische danspasjes, acrobatische moves en uitdagende houdingen. Je leert de coolste moves op de vetste beats. Grenzen worden opgezocht om ze teverleggen. En wat is jouw eigen stijl?

We gaan op Berenjacht! (4 t/m 8 jaar)

Door: Muziekschool Harlekijntje

Woensdag 12 mei, 14.00 – 14.45 uur en 15 – 15.45 uur

We gaan op berenjacht in de Wageningse bossen! We beleven dezelfde avonturen als de kinderen in het bekende prentenboek Wij gaan op Berenjacht. We lopen door het gras, door de modder, een sneeuwstorm en een diep donker woud en zingen bij elke hindernis het berenjachtlied.Als we dan bij de grot met de beer zijn, rennen we snel weer terug naar huis en verstoppen ons onder de dekens.Na dit avontuur maken we een hoorspel over onze belevenissen. Met instrumenten en met materiaal uit het bos maken we alle geluiden en nemen ze op. Zo kunnen de papa’s en mama’s later horen wat we beleefd hebben

Partners

Cultuur on Tour is een samenwerking van
de gemeente Wageningen, Solidez, Thuis Wageningen en de bblthk.