Leesproblemen

Groot Letterboeken
Een gedeelte van de boeken is in groteletter uitvoering . Het gebruikte lettertype is bijna twee keer zo groot als de letters in gewone romans.

Luisterboeken

Een luisterboek bestaat uit meerdere cd’s, die beluisterd worden op een cd-speler. Afhankelijk van de dikte van het boek, zijn het meerdere schijfjes. Het verhaal wordt voorgelezen door de schrijver of een bekende Nederlander. 


Daisy-roms

Een daisy-rom is een luisterboek op één cd die op de pc of daisyspeler beluisterd kan worden. Het verhaal wordt voorgelezen door een professionele voorlezer. Op de daisyspeler kan bijvoorbeeld ook de snelheid van afspelen aangepast worden en start het verhaal altijd weer op het punt waarop u opgehouden was.

Koffers met leeshulpmiddelen
Een koffer bevat o.a. leesloepen van verschillende sterktes, een daglicht-leeslamp, een leesstandaard, een daisyspeler, een tweetal daisy-roms, en uitgebreide informatie over de middelen, de leveranciers en de diverse hulporganisaties. Lees meer...

Leeshulpmiddelen
Als u geen koffer wilt lenen, zijn los te leen een Daisyrom-speler, een Spika Fluencay Spraaksynthese of  Lexima Reading pen.  

Website laten voorlezen met BrowseAloud?

Op deze website is BrowseAloud geactiveerd. Met BrowseAloud kunt u tekst op de website laten voorlezen. Hoe werkt BrowseAloud? Lees meer...

Makkelijk lezen plein
Voor kinderen is er in de bblthk het Makkelijk lezen plein

Bibiotheekservice Passend Lezen
Met deze website willen de gezamenlijke Openbare Bibliotheken iedereen met een visuele handicap of leesbeperking van dienst zijn.  Boeken, kranten en tijdschriften veelal in gesproken vorm, maar ook maatwerk; zo kan ook uw privédocumentatie omgezet worden in een aangepaste leesvorm. 


Zoeken/Mijn menu
Catalogus bblthk
Zoeken
Catalogus alle bronnen
Zoeken
Deze website

Zoeken
Kalender
oktober
zo ma di wo do vr za
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031