Nieuwe Proef Wageningen Magazine

10-05-2017

De nieuwe editie van Proef Wageningen Magazine verschijnt vrijdag 12 mei tijdens de Bevrijdingsmarkt. In de bblthk en bij de kraam voor de binnenstadswinkel aan de Hoogstraat 15 kan iedereen een gratis magazine komen halen.

Ook in deze editie van de Wageningse stadsglossy is weer van alles te vinden over de stad, haar inwoners, mooie initiatieven en opvallende projecten. Het magazine staat dit keer vol met bekende en verrassende locaties.

Op de cover staat schilderes Thea Vos. In haar kunstwerken ontdekt zij voortdurend nieuwe dimensies. De geboren en getogen Wageningse vindt dat haar stad meer leuke initiatieven verdient om mensen te verrassen en te vermaken. Stadsdichter Martijn Adelmund weet de spotlight altijd wel op een verrassende plek te richten. Ook dit keer treffende woorden voor een herkenbare locatie in zijn gedicht. Sjaak Driessen wijdt zijn gehele column aan de lelijkste plek van de stad. Ooit geweten dat Wageningen de grootste binnenvaarthaven van Nederland heeft? Havenmeester Ton Kok leidt de lezers rond door ‘zijn’ haven. Passend bij de tijd van het jaar is er veel aandacht voor mooie natuur. De Wageningse Eng en de Blauwe Kamer zijn onverminderd populair. Maar, uitbreiding is onderweg. In het Binnenveld, de Hooilanden, zal komende jaren maar liefst 286 hectare nieuwe natuur ontstaan.
 
Maar uiteraard besteden de makers Laura van den Biggelaar en Kees Stap ook in deze editie weer aandacht aan alle typische facetten van Wageningen. Sport, kunst, duurzaamheid, de binnenstad, geschiedenis, City of Life Sciences en Stad der Bevrijding. De fotografie is wederom grotendeels verzorgd door Cees Beumer. Proef Wageningen Magazine is vanaf vrijdag 12 mei gratis verkrijgbaar op veel plekken in de stad.

Kijk ook op www.proefwageningen.nl/magazine


Schilderes Thea Vos ontdekt steeds nieuwe dimensies in haar werk. Foto: Cees Beumer

Zoeken/Mijn menu
Catalogus bblthk
Zoeken
Catalogus alle bronnen
Zoeken
Deze website

Zoeken
Kalender
oktober
zo ma di wo do vr za
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031