Beelden van Wageningen

Ontdek alle buitenbeelden van Wageningen

Te voet, per fiets, scootmobiel of thuis achter uw computer? Met uw telefoon of uw tablet in de hand? U kunt alle beelden van Wageningen nu eenvoudig vinden en gaan bekijken met behulp van de nieuwe website Beelden van Wageningen.

Wageningen is rijk aan beelden in de buitenruimte, het zijn er meer dan 220. Van grote standbeelden tot kleine gevelstenen, van mozaïek tot plastiek, er is veel te ontdekken en te bekijken. Tot voor kort was het soms moeilijk om te achterhalen wie de kunstenaar was. En uw vragen over de betekenis van het beeld of de bedoeling van de kunstenaar waren niet simpel te beantwoorden. Vanaf heden is dat geen probleem meer. Beelden van Wageningen toont u alles wat bekend is over de buitenbeelden, bijvoorbeeld wie de kunstenaar is, de titel, in welk jaar het beeld geplaatst is en een beschrijving. Al deze informatie is geschreven en verzameld door Laurens van der Zee. De begeleidende foto’s zijn deels gemaakt door Laurens van der Zee en deels door Camera Club Wageningen. 

Tevens vind u op de website een aantal routes die u lopend, per fiets of scootmobiel kunt volgen. Hieraan hebben Rondleidingen Wageningen, Bewonersvereniging Noord-West, Laurens van der Zee, Wageningen Toegankelijk en Ben van den Berg meegewerkt.  Als u liever uw eigen route volgt, kunt u zo’n route ook heel eenvoudig aanpassen aan uw eigen wensen. Beelden van Wageningen is een coproductie van Rijnbrink en de bblthk.

Op 25 november is bij Blote Gerrit op het 5 Meiplein door wethouder Lara de Brito een bordje geplaatst met daarop www.beeldenvanwageningen.nl Hi

Zoeken/Mijn menu
Catalogus bblthk
Zoeken
Catalogus alle bronnen
Zoeken
Deze website

Zoeken
Kalender
oktober
zo ma di wo do vr za
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031