Wie, wat, waar

2017

Voor alle Wageningse organisaties, groepen, verenigingen, individuen, bedrijven en instellingen die culturele activiteiten ontplooien of dat van plan zijn is er in Wageningen de cultuurmakelaar Olga Kersten.

Wie

Olga Kersten, cultuurmakelaar

Wat
Zoek je samenwerking met anderen? Wil je advies over je plannen? Heb je een idee voor ‘Under Construction’? Of denk je iets voor de cultuurmakelaar te kunnen betekenen? Zij is er voor alle Wageningse organisaties, groepen, verenigingen, individuen, bedrijven en instellingen die culturele activiteiten ontplooien of dat van plan zijn. 
De cultuurmakelaar staat midden in het Wageningse culturele veld. Op basis van vragen en behoeften geeft zij advies en legt verbindingen tussen organisaties en initiatiefnemers. Zij:
  • stimuleert samenwerking in de culturele sector
  • zorgt voor afstemming van vraag en aanbod
  • zorgt voor uitwisseling van kennis tussen organisaties
  • brengt vraag en aanbod bijeen voor (tijdelijk) gebruik van accommodaties
  • geeft informatie over o.a. subsidie, sponsoring, huisvesting en vergunningen
  • heeft expertise van inhoudelijke ontwikkelingen
  • neemt initiatieven om kennisverrijking en netwerkvorming te stimuleren
  • stimuleert samenwerking met het bedrijfsleven en de Wageningen UR 
De cultuurmakelaar voert zelf geen activiteiten uit.
 
Week van de Amateurkunst (WAK)
In 2012 heeft zij het initiatief genomen voor WAK Wageningen. Samen met de partners bblthk, Junushoff en 't Venster coördineert zij de WAK. Inmiddels zijn er vier succesvolle edities geweest. Jaarlijks zijn er meer dan 50 activiteiten op het gebied van muziek, zang, dans, beeldende kunst, fotografie en theater. Per editie waren er gemiddeld 4.000 bezoekers. Editie 2016 wordt nu voorbereid. Meer info via www.wakwageningen.nl

Under Construction
Onder deze noemer neemt de cultuurmakelaar - meestal in samenwerking met anderen (groepen, verenigingen, individuele kunstenaars) - initiatief voor bijeenkomsten. Kennisuitwisseling over één onderwerp staat hierbij centraal. Vorig jaar was er aandacht voor Verbeeldingskracht in de zorg. Op deze avond ontmoette kunstenaars en maatschappelijke organisaties elkaar. In het najaar is er een vervolg bijeenkomst. 
 
Uit in Wageningen
De cultuurmakelaar heeft samenwerking gezocht met de middelbare school Pantarijn voor de Facebookpgaina van UIW. Op deze pagina schrijven leerlingen wekelijks recensies van culturele activiteiten die zij bezoeken. Deze pagina is gestart nadat in 2011  de website Uit in Wageningen is gelanceerd. Inmiddels is er ook een APP van. Hier is al het uit aanbod van de stad bij elkaar te vinden.

 

Uit het veld
Lees verschillende reacties uit het veld van mensen die contact hebben met de cultuurmakelaar.
 
Op de hoogte blijven?
Dat kan via twitter, facebook of LinkedIn.
 
Bezoek het spreekuur
Elke dinsdag heeft de cultuurmakelaar spreekuur van 11.00 tot 12.00 uur bij THUIS op Stationsstraat 32.
Zie voor actuele informatie over het spreekuur ook  twitter en facebook.


Zoeken/Mijn menu
Catalogus bblthk
Zoeken
Catalogus alle bronnen
Zoeken
Deze website

Zoeken
Kalender
oktober
zo ma di wo do vr za
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031