Colofon

De website www.bblthk.nl is gemaakt door de bblthk in samenwerking
met Wolf Knab.

Wolf Knab: Concept, vormgeving en productie
SEOC: Zoekmachine optimalisatie
Yvette van Hasselt, de bblthk: Teksten

Website laten voorlezen
Heeft u moeite met lezen? Dan kunt u deze website laten voorlezen met BrowseAloud.

Handleiding
Met BrowseAloud Plus kunt u webpagina's op een eenvoudige en snelle manier aan u voor laten lezen. BrowseAloud Plus hoeft niet geïnstalleerd te worden, is helemaal gratis en werkt in alle gangbare besturingssystemen en browsers. Het werkt ook op uw smartphone of tablet.

Hoe werkt het?
Klik linksboven op de webpagina op de tekst 'Lees voor' om het voorlezen te starten en de voorlees-applet te openen. Zet de muis op de tekst en na korte tijd zal deze oplichten en het voorlezen beginnen. U kunt met BrowseAloud Plus gemakkelijk navigeren; plaats de muis op een andere tekst die u wilt laten voorlezen en de rest gaat vanzelf. Met de applet kunt u het voorlezen stoppen, weer starten of pauzeren. U kunt zelfs van een geselecteerd stuk tekst een MP3 maken zodat u het later nog eens rustig terug kunt luisteren. Ook is het mogelijk een lichtkrant boven in uw browserscherm op te roepen of een schermmasker in te stellen.

Bij gebruik van een smartphone of tablet drukt u op de tekst. Na een kort moment zal de tekst oplichten en begint BrowseAloud Plus de inhoud hardop voor te lezen. U kunt het voorlezen onderbreken door op de pauze knop te klikken.

Bij het openen van een PDF krijgt u de keuze deze te openen in uw standaard PDF-lezer of in de BrowseAloud PDF-lezer. Kiest u voor de BrowseAloud PDF-lezer opent er een nieuw tabblad waarop de voorleesfunctie direct actief is.

Bij het openen van een beveiligde pagina krijgt u de melding dat de tekst versleuteld doorgestuurd zal worden. Ook kunt u informatie opvragen over ons beveiligingscertificaat. U kunt de applet sluiten door weer op de 'Lees voor' button te klikken of met het kruisje.

Zoeken/Mijn menu
Catalogus bblthk
Zoeken
Catalogus alle bronnen
Zoeken
Deze website

Zoeken
Kalender
oktober
zo ma di wo do vr za
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031